Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

6 yaşındaki çocuğa trafik cezası

12 Ağustos 2012 Pazar günü yayınlandı Balıkesir'in Edremit ilçesinde yaşayan 6 yaşındaki Kazım Emir Ömeroğlu'na, daha önce hiç gitmediği Eskişehir'den trafik cezası ödeme emri geldi.

Otomobilin direksiyonunu bile çeviremeyen küçük Emir ise her şeyden habersiz. Annesi Hatice Ömeroğlu, çocuğu adına gelen trafik cezası ödeme emrinde, 26 PP 268 plakalı otomobil için 2011 Haziran ayına dair 66 lira trafik cezası bulunduğunu söyledi.

İlk olarak gelen motorlu taşıtlar vergisi ve trafik cezası ödeme ihbarnamesinin ardından yine Eskişehir'den ikinci bir ödeme ihbarnamesi geldiğini belirten Ömeroğlu, "İlk cezayı çocuğum 6 yaşında olduğu için dikkate almamıştım ama ikinci ceza geldiğinde korktum. İhbarnamede çocuğumun kimlik numarası dahil her şey doğru. Oğlum Kazım Emir, 2006 doğumlu. Bize bu cezalar Eskişehir'den geliyor. 26 plakalı bir araçla işlenmiş suçlara dair. Ne benim ne de bir tanıdığımın 26 plakalı arabası var. Eskişehir'de akrabamız veya dostumuz yok. Belki isim benzerliği olabilir." dedi.

Söz konusu ihbarnameyle Edremit Vergi Dairesi'ne gittiğini anlatan Ömeroğlu, Eskişehir 2 Eylül Vergi Dairesi Müdürlüğü'ne durumu izah eden bir faks çekildiğini kaydetti.

Vergi dairesiyle telefonda da görüştüğünü aktaran Hatice Hanım, herhangi bir cevap gelmediğini söyledi: "Oğluma gelen cezanın düşürülmesini istiyorum. Postacı, ihbarnameyi getirdiğinde ismini söyledi, oğlum kapıya gelince ve kimliğini gösterince o da şaşkına döndü."

Baba Mehmet Emiroğlu da Edremit Vergi Dairesi aracılığıyla Eskişehir Vergi Dairesi'ne cezanın düşürülmesi için bir dilekçe gönderdi. Dilekçesinde, çocuğunun 6 yaşında olduğunu ve kimlik bilgileri yazarak, yanlışlığın düzeltilmesini istedi. Ağabeyinin yardımıyla bisiklete binen Emir ise kendisine yöneltilen sorular üzerine otomobil kullanmayı bilmediğini, oyuncak arabalarıyla oynarken bazen hızlı gittiğini, bazen de çarpıştırdığını söyledi.

Küçük Emir, kendi üslubuyla, “Çok ceza geldi. Hiç araba kullanmadım. Oyuncak arabalarımdan ceza yedim. Cezayı da öderim. Okumayı bilmiyorum.“ dedi.

Telefon ederek cezayı soran yakınlarına ise, “Bana ceza geldi yahu.“ diye cevap verdi. İlk kez komşusunun otomobilinde direksiyon başına geçen Kazım Emir, bir sağa bir sola çevirmeye çalıştı ancak gücü yetmeyince kornaya basarak oynamaya başladı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı