Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

İşte Esad'ın 'Hayalet'leri

13 Haziran 2012 Çarşamba günü yayınlandı Suriye’de devam eden çatışmaların şiddeti arttıkça sivil halkın ve özellikle çocukların yaşadığı trajedinin boyutlarını gözler önüne seren yeni görüntüler de ortaya çıkıyor.

BM’nin yayınladığı rapora göre, taraflar arasında çapraz ateşe maruz kalan, silahaltına alınan, canlı kalkan olarak kullanılan, tecavüz ve işkenceye maruz kalan çocukların sayısı giderek artıyor. Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün dün yayınladığı görüntülerde bombalanan bir evden kanlar içinde çocuklar çıkartılıyor. Bir başka görüntüde ise keskin nişancılardan kaçan bir çocuğun görüntüleri yer alıyor.

BM'nin çatışma bölgelerindeki çocukların durumuyla ilgili özel temsilcisi Radhika Coomaraswamy, Suriye'deki çalışmalarının ardından hazırladıkları raporun sonuçlarını şöyle özetliyor:
"Çocuklara yönelik bu derece feci bir suç işlendiğini şimdiye kadar hiç görmedim. Tabii ki savaşlarda çatışmalar sırasında çocuklar da ölüyor. Ama işkence, çocukların tankların önünde canlı kalkan olarak kullanılması ya da infazlar… Böyle bir şey yok. Gerçekten korkunç. Direnişçilerin çocukları silah altına aldığını biliyoruz. Komuta kademesi tabii ki bunu yalanlıyor. Muhtemelen stratejileri de bu değil. Ama muharip birliklerde mevcut uygulama bu."

Uluslararası basının görüntü alamadığı için çocuklarla ilgili yaşanan gerçek durumu kimse bilmiyor. BM gözlemcileri dışında güvenilir bir haber kaynağına ulaşılamıyor. BM gözlemcilerinin verdikleri bilgilerde de çelişkiler gözleniyor .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı