Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Türkçe Olimpiyatları coşkusu

4 Haziran 2012 Pazartesi günü yayınlandı Bu yıl 10’uncusu düzenlenen Türkçe Olimpiyatlarının Ankara‘da düzenlenen turnesi, büyük bir coşkuyla kutlandı.

Ankara 19 Mayıs Stadı’nda gerçekleştirilen turne için hazırlıklar günler öncesinden başladı.

Şehrin dört bir tarafına asılan pankartlar ve dağıtılan afişler ve yapılan reklamların katkısı ile vatandaşlar adeta stada akın etti. 20 bin kişilik stada girmek için vatandaşlar kapılarda izdihama sebep olurken, alınan güvenlik önlemleri dikkatlerden kaçmadı.Stadda program başlarken, çim sahadaki alan dahil olmak üzere, merdivenler ve boş bulunan her alan dolduruldu. “İnsanlık el ele”, “Bayram o Bayram Ola” vecizli sözlerinin yansıtıldığı platform altında bir araya gelen dünyanın değişik ülkelerinden gelen çocuklar, Türk kültürüne ait yöresel müziklerini, şiirlerini seslendirdi ve halk oyunlarını oynadı.Belarus’tan gelen Nasya, ‘Sevdan olmazsa’ parçası, Güney Afrika öğrencilerinin Akdeniz, Azerbaycanlı öğrencilerin Bolu yöresine ait halk oyunları ile katılan on binleri coştururken, Endonazya’dan gelen öğrencilerin ülkelerine ait sergilediği folklorik gösteri ise büyük beğeni topladı. Kosovo’dan programa katılan Sivena’nın duru sesi ve latif Türkçesi “Söz vermiştin bana” şarkısı ile gecenin en beğeni toplayan şarkıları arasında yerini aldı.

KILIÇ : “ABİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİM”

Gecede konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'da sıra dışı bir gece yaşadıklarını ifade ederek şu açıklamalarda bulundu: “Bu anlamlı geceye Diyarbakır’dan geliyorum. Aynı sevinci dün Diyarbakır'da yaşadı. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını sizlere getirdim. Buraya gelirken, kendimi ezik hissettim. Binlerce insanın, evlerine gittiklerine şahit kaldım. En kısa zamanda başkentimize yakışan 40 bin kişilik bir stadyumu yapacağız. Burada çok sayıda milletlerden coğrafyalardan gelen yüzlerce insan var. Dünyanın neresine gidersek gidelim Tük okullarına giden çocukların çiçekleri ile karşılanıyoruz. Bize bu güzellikleri yaşatan, insanca yaşamanın erdemini hepimizin özünde kardeş olduğumuzu öğreten düşünceye, emektarlara, hayatını bu işe adayanlara ve ömrünü bu yolda harcayan öğretmen kardeşlerimize, abilerimize eğitim gönüllülerine yürekten teşekkürlerimi ifade ediyorum.

"GÖKÇEK: “KISKANANLAR BERABERLİĞİMİZİ BOZAMAYACAK”

Turneye katılan Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, programda yaptığı konuşmada kalabalığa dikkat çekti. Geldiği zaman dolan stadın yarısı kadar bir kalabalığın da dışarıda olduğunu ifade eden Gökçek, Ankara’ya artık büyük bir stadın yapılmasının zamanının geldiğinin ifade etti.

Türk okullarının açılmasını öncülük eden Fethullah Gülen Hocaefendi’ye de konuşmasında teşekkür eden Gökçek şöyle deva etti: “Yurt dışında gittiğimde öyle bir saygı görüyoruz ki anlatamam. Gittikçe Osmanlı gibi güçleniyoruz. Hem içeriden hem dışarından bizi kıskananlar var. Allah’ın izni ile birliğimizi ve berberliğimizi bozamayacaklar.” Gece, turneye katılan öğrencilerin seslendirdiği "Yeni Bir Dünya" şarkısı ve sahneye çıkan protokolün toplu fotoğrafı ile son buldu .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı