Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Dink cinayetinde flaş gelişme

26 Nisan 2013 Cuma günü yayınlandı Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin devam eden soruşturma kapsamında, cinayetle ilgili dosyada ceza alan bazı sanıkların ifadesinin alınacağı belirtildi.

Dink'in öldürülmesine ilişkin 19 sanığın yargılandığı dava karara bağlanmıştı. Dava dosyasının Yargıtay’da temyiz aşaması devam ederken, Dink’in öldürülmesine ilişkin TMK savcılığı tarafından bir soruşturma daha yürütülüyor. Savcılığın geçtiğimiz günlerde de aralarında polis ve jandarma görevlilerinin bulunduğu 10 kişinin ifadesini aldığı öğrenildi. 'Bilgi sahibi' sıfatıyla ifadesi alınan bu kişilere Yasin Hayal, Ogün Samast, Erhan Tuncel, Ersin Yolcu ve Ahmet İskender’in de aralarında bulunduğu bazı isimlere ilişkin bilgiler sorulduğu belirtildi. Savcılığın Dink’in öldürülmesine ilişkin ana davada sanık olan Yasin Hayal, Ogün Samast, Erhan Tuncel, Ersin Yolcu ve Ahmet İskender'in de aralarında bulunduğu bazı isimlerin yeniden ifadesine başvuracağı öğrenildi.

Dink cinayetiyle ilgili ilk davada 20 sanık yargılanmıştı. Örgüt yönünden beraat eden sanıklardan bazılarına çeşitli oranlarda ceza verilmişti. Dosya temyiz için Yargıtay’da bulunuyor.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı