Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

İdlib'de 2 İntihar Saldırısı!

1 Mayıs 2012 Salı günü yayınlandı Suriye'nin İdlib şehrinde bugün gerçekleşen iki intihar saldırısı sonucunda en az 9 kişi hayatını kaybetti.

Hükümet yanlısı Suriye TV'nin haberinde güvenlik görevlilerinin yanı sıra sivillerin de içinde bulunduğu 9 kişinin olayda öldürüldüğü ve çoğu sivil olmak üzere yaklaşık 100 kişinin de yaralandığı ifade edildi. Patlama bölgesine incelemek üzere BM gözlemcilerinin de gittiği haberde bildirildi.

Muhalif Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü ise İdlib'deki bombaların Hava Gücü İstihbarat Ana Karargâhı ve Askeri İstihbarat binasının yanında patladığını ve ölenlerin çoğunun güvenlik görevlisi olduğunu açıklarken ölü sayısını en az 20 olarak belirtti.

Suriye resmi haber ajansı SANA ayrıca günün erken saatlerinde Merkez Bankası'na ve Şam'ın merkezindeki bir polis devriyesine roket güdümlü el bombasıyla saldırı yapıldığını açıkladı.

Saldırılarda 4 polis memurunun yaralandığı ve banka binasının hasar gördüğü bildirildi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komiteleri ise aralarında devlet medya binası ve Merkez Bankası binasının da bulunduğu hükümet binalarında bazı şüpheli gördükleri patlamalar gerçekleştiğini ve bunların güvenlik güçleri tarafından yapılarak muhalefete suça atıldığını düşündüklerini belirtti .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı