Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Başbakan Üçer'i Lanetledi

23 Nisan 2012 Pazartesi günü yayınlandı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'da 4. Olağan İl Kongresi'nde konuştu. Konuşmasının bir bölümünde halk partililere seslenen Erdoğan, ''Gelin daha güçlü bir şekilde bu yola devam edelim'' dedi.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Heryerde hamdolsun Türkiye farklı anılıyor. Bu bizi sizler adına gururlandırıyor. Önceki gün 1 milyon 896 bin öğrencinin beklediği YGS sonuçları açıklandı. Bursa 2012 YGS'de yüksek başarı kaydetti. İlk 5 başarılı öğrenci arasında bir de Bursalı öğrenci kardeşimiz vardı.

Allah'ın izniyle öğrencilerimiz çok ağır bir yük olan bu snav sistemini değiştireceğiz. Bu at yarışına dönen rekabetin kalkacağı adaletin var olacağı bir sistemi oluşturacağız.

Biz 9,5 yıl boyunca Türkiye'de eğitim sisteminin alt yapısını değiştirmek güçlendirmek için tarihi yatırımlar yaptık. Şimdi alt yapıya paralel olarak içeriye müfredata kaliteye yöneliyoruz. 30 Mart'taki yasayla eğitimde kademeli sisteme geçtik. Eğitimde reformlarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz. Emniyet ve adaletin de üzerinde durduğumuz konu eğitim oldu. Geleceğimiz olan çocuklarımıza yatırım yapmayı hız kesmeden sürdüreceğiz.

O SALDIRIYI LANETLİYORUM
İnsanları mutlu etmekten başka hiçbir gayesi olmayan doktorlarımıza yönelik bu tür saldırıları şiddetle kınadığımızı lanetlediğimizi ifade etmek istiyorum. Sağlık Bakanlığımız sağlık çalışanlarımızın güvenlik meselesini büyük bir hassasiyetle takip ediyor. Sağlık personeliyle istişare halinde olarak düzenlemeler getireceğiz.

Milletvekili sıfatı olan bir şahsın da bir doktora tokat atması çok çirkindir. O saldırıyı da lanetliyorum. Bunlar getirildikleri bu makamı hazmedemeyen tipler. Milletvekilleri hiç bir kamu görevlisine karşı kibirlenme hakkına sahip değildir. Mİlletvekilliği makamı hizmet etme makamıdır.

Mİlletvekili olduktan sonra dağları ben yaptım diyemezsin. Tam aksine daha mütevazi olacaksın. Doğu ve Güneydoğu illerimizde bazı milletvekilleri tarafından güvenlik güçlerine saldırılar gerçekleşiyor. Bunların önüne geçilemiyor. Bunlar hiçbir zaman çözümün tarafında olmadılar. Bunlar bölgedeki sorunları çözmemizi istemediler. Bölgedeki güvenlik görevlilerini tehdit ettiler kaçırdılar hatta öldürdüler. Bölgenin güçlenmemesi için ellerinden geleni yaptılar. Ama biz bunlara aldırmadan hizmet etmeye devam edeceğiz.

TERÖR ÖRGÜTÜ SİLAH BIRAKMADIKÇA OPERASYONLAR SÜRECEKTİR

Bölgede yaşayan vatandaşımız gayretlerimizi samimiyetimizi görüyor. Oradaki vatandaşımız örgütün de BDP'nin de oradan nemalanmak istediğini biliyor. Terör örgütü de BDP'de şiddetin bir çözüm olmadığını görmek zorundadır. Şiddet bölgeye kandan acıdan gözyaşından başka birşey getirmeyecektir. Geçen gün söyledim. "TERÖR ÖRGÜTÜ SİLAH BIRAKMADIKÇA BU OPERASYONLAR SÜRECEKTİR" dedim. Silah bırakıldığı anda güvenlik güçlerimiz bu operasyonlardan vazgeçer.

Güvenlik güçlerimizin operasyon diye bir derdi yok. Güvenlik güçlerimizin tek derdi milletimizin can ve mal güvenliğini sağlamaktır.

Biz AK Parti olarak bir yandan terörle mücadele ettik bir yandan da bölgeyi kalkındırmanın mücadelesini verdik. Bölgede özel sektör yatırımı yok terörden dolayı. Fakat terör ve terörsitler çekildiği anda en azından bölgenin insanları burada yatırımlarına başlayacaktır. Biz Hakkari'de Yüksekova'da havaalanı yapıyoruz. Temel atma törenine vatandaşı göndermiyorlar. Bu havaalanı kim için yapılıyor? Önünü kestiler. Biz temeli attık çalışma devam ediyor. Önümüzdeki yıl sonuna kadar devame deceğiz.

3-5 TERÖRİSTE ÜLKEYİ TESLİM ETMEYİZ

Şırnak'ta havaalanı temeli atacağız aynı şey oldu. Iğdır'da aynı şey oldu. Belediyenin iş makinalarını yaktılar. Bütün bunlara rağmen biz 3,5 teröriste bu ülkeyi teslim edemeyiz.

75 milyon vatan evladı ayrım görmeyecek. Nereye giderse gitsin İstediğimiz gibi bir Türkiye diyebilecek.

Şimdi mevsim geldi mevsimle birlikte Nisan ayı tabi asfalt çalışmalarını beraberinde getirecek. Çünkü hedefimiz Türkiye'yi çok farklı bir yere taşımak.

Sizinle bu kongreyi böyle kapalı bir spor salonunda değil daha modern bir spor salonunda yapmak isterdik. Şimdi daha büyük bir spor salonu yapıyoruz. Bursa Belediyemizle Bursa'nın şanına yakışır bir stadyuma ve spor salonuna kavuşturacağız. Bütün engellemelere rağmen biz 75 milyona bu sorunu çözeceğimize söz verdik.

AYRIMCILIK BİZDE YOK DİĞERLERİNDE VAR

Bizim aramızda asla ayrımcılık olmayacak. Bunu Afyonkarahisar'dan yola çıkarken söyledik. Partimizin kuruluşunu ilan ederken dedik.

-Etnik milliyetçilik yapmayacağız: Türküyle Kürdüyle Çerkeziyle biz beraberiz. Yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz dedik. Bizim kitabımızda ayrımcılık yok. Diğerlerinde bu ayrımcılık var. Kimisi etnik yapıyor kimisi bölgesel yapıyor. Bunu yaptıkları için Türkiye'de 2 kişiden birinin oyu AK Parti'de.
-Bölgesel miliyetçilik yapmayacağız: Yani Batıya yatırım yapalım ortaya yapalım Ege'ye Marmara'ya yapalım doğuyu bırakalım. Hayır! Bizim için 780 kilometre karenin tamamı vatandır. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak uğruna kan dökülmüşse vatandır. Heryeri abad edeceğiz.
-Dinsel milliyetçilik yapmayacağız: Hangi dinden olursa olsun ülkemizde hep söylenir %99 müslüman. Ama bunların içinde mezhebi farklılıkları olanlar var. Ülkemizde her inançtan insan var. Hepsi güvencemiz altında. Nitekim geçen ramazanda ülkemizdeki azınlıklar bir ramazan iftarı verdiler. Bu iftarda biz onlara bir müjde verdik. Bundan sonra Türkiye'deki arazilerinizi biz size teslim ediyoruz. Ve vakıf mallarını teslim etmeye başladık. Ancak farklı ülkelerdeki yönetimler oradaki müslümanlara bunu yapamıyorlar. Biz diyoruz ki biz Devlet-i Aliyyeyi Osmaniye'nin üzerinde kurulan bir ülkeyiz biz bize yakışanı yapacağız.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı altındaki herkesin kardeşçe dostça eşit haklarla geleceğe yürümesini biz temin edeceğiz. Onun için milli birlik ve kardeşlik projesini ortaya koyduk.

İHANET KELİMESİNİN ANLAMINI BİLMEZLER
Bazı muhalefet partileri çıkıyor konuşuyor ihanet projesi diyor. Bunlar ihanet kelimesinin anlamını bile bilmezler. Bu dedikleri doğru olsa bu millet referandumda %84 oy vermezdi. Bu millet demek ki bize yol veriyor. Olur diyor. Onun için yolculuğumuza devam edeceğiz.

Bunlar referanduma karşı çıktılar. Anayasa'nın değişimini gerçekleştirecek tarihi bir değişim gerçekleştirdik. CHP MHP BDP bir oldular. Halk oylamasına karşı çıktılar. O gün hayır diyenler bugün yapılan değişikliğin ne kadar isabetli olduğunu görüyorlar. Kadınlar çocuklar işçiler için yapılan değişimleri o gün karşı çıkanlar bile kabul ediyor. HSYK'daki değişimlerin Türkiye'deki hukuku nasıl yukarılara çıkardığını kendileri de görüyor.

12 Eylül'ü yargılayamazsın diyenler bugün davaya müdahil oluyorlar. Mİlli birlik ve kardeşlik süreci de AK Parti'nin Türkiye'ye kazandırdığı büyük bir sürteçtir. Bu süreç CHP'nin de MHP'nin de işine yarayacak. Tabi CHP'nin başında bu adam oldukça bende halimize hamdediyorum.

HALK PARTİLİLERE SESLENİYORUM...
Varsın hakaret etsin o hakaret edecek biz yolumuza devam edeceğiz. Ben halk partili kardeşlerime sesleniyorum gelin bu yola herşeyini veren bir AK Parti var. Türkiye büyümede ikinci sırada böyle bir durum var. Buraya gelin.

Bu süreçte CHP'nin duruşları sadece BDP'nin işine yarıyor. Onları şiddetten baskıdan kurtaracak adımı bizim adımlarımız yapacak. Bu baskı ancak teröristin silah bırakmasıyla mümkün. Başka türlü mümkün değil. Katılımcı demokratik bir anayasayla bunu kalıcı bir hale gelecek. Anayasa değişmeden AK Parti masadan kalkmaz.

Bu birliğimizi beraberliğimizi kardeşlik çerçevesinde bunlarla birlikte Bursa'ya çok büyük hizmetler kazandırdık. Bu gücü birliğimizden aldık.

İŞTE BURSA!

CHP'nin hali ortada. AK Parti'nin hali de ortada. Bursa'da geldiğimizden itibaren 5 milyarı buldu yatırımlar. Yani eski rakamla 5 katrilyon. Bugünde 61 tesisin açılışını yapıyoruz. Bununda karşılığı 1.3 katrilyon. İşte Bursa! Hakediyor kardeşim.

2002 Yılının 18 Kasım'ında birileri bizim yıpranacağımızı yorulacağımızı heyecanımızı kaybedeceğimizi düşündüler. İktidar partileri yıpratır yozlaştırır çürütür dediler. Ama AK Parti olduğunu bilmeyenler görmeyenler anlamayanlar ve anlamak istemeyenler bizi diğerlerine benzetmek gibi bir gafletin içine girdiler.

Biz hizmet ettikçe büyüyen bir partiyiz. Biz hizmet etmeyi ibadet olarak gören her gün hizmet eden her gün büyüyen bir kadroyuz.

Bu kadro içinde BEN yok bu kadro içinde BİZ var. Bir milletvekili 3 dönem arka arkaya milletvekili olabilir. Dördüncü dönem ara vermek zorundadır. Senin şimdi üçüncü dönem diyorlar. Sen gidersen ne olacak diyorlar. Cevabı hazır. Biz faniyiz. Her an ölebiliriz. Öldüğümüz an ne yapılacaksa onu yapacağız.

Biz tabular üzerine gelecek inşa edecek bir parti değiliz. İlkeler üzerine gelecek inşa eden bir partiyiz. Geçen seçimlerde 160 kadar arkadaşımızı yeniledik. Bu seçimde 169 arkadaşımızı yeniledik. Bize daha mı az oyverdi? Daha çok oy veriyor. Mesele ilkeler. Bunlara saihp çıkacağız.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı