Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Ordu Günleri

22 Nisan 2012 Pazar günü yayınlandı Baharın gelmesi ile birlikte İstanbul ve Eyüp ilçesindeki dernek federasyonlarının Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi’deki tanıtım günleri başladı.

Hatay ve Samsunluların ardından Ordulular ikinci kez Eyüp’te vatandaşlarla bir araya geldi.
Ordulular tanıtım günlerinin açılışını İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin yaptı. Açılışa İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Ordu Valisi Orhan Düzgün, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Eyüp İlçe Kaymakamı Osman Kaymak, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, İstanbul İlçe Belediye Başkanları, Ordu ilçe belediye Başkanları, milletvekilleri, Ordu Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Sabri Çelebi, Yönetim Kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşları başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törende Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Ordululara ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını belirterek “Derneklerimiz, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının öne çıktığı yerler. Tarihiyle, kültürüyle, gelenek ve görenekleriyle büyük bir kültür mirasına sahip olan bizler, herkesin birbirleriyle şefkatle kucaklaştığı, sen, ben ayrımı olmadan, farklılıklarımızın zenginlik olarak görüldüğü bir ülkede yaşıyoruz. Bu yolda doyduğu yerle doğduğu yer arasında güzel köprüler kurarak, kültür mirasımızı gelecek nesillere aktarma çaba ve gayreti içinde olan, İnsanlığa güzel hizmetler yapmayı kendine amaç edinmiş derneklerimizin her zaman yanındayız “ dedi
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise şunları söyledi: “Güzel bir buluşmaya şahitlik yapıyoruz. Ordulular İstanbul’un yerlisi olmuşlar. 400 bin civarında hemşerilerimiz gelmişler. Buluşma günleriyle memleketlerindeki hasreti gideriyorlar. İstanbul’da böyle bir buluşmadan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Gönlümüz böyle güzel şehrin yükselmesi ve büyümesi ile çarpıyor. Çünkü İstanbul ne kadar büyürse ve ne kadar güçlü olursa ülkenin o kadar büyüyeceğine inanıyoruz. İstanbul’da 14 milyonda fazla insanımız böyle kardeşlik kucaklaşması içersinde… Gururlanacağımız bir açılışını gerçekleştiriyoruz. Burada emeği geçen herkese şükranlarımı arz ediyorum. Hayırlı olsun.”
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin “Türkiye aşık olunacak bir ülke, toprak… Neresine giderseniz gidin her bir köşesi ayrı bir güzel… Bu ülkeyi sevmemek aşık olmamak mümkün değil” dedi.

Şahin, Ordu- Giresun “Or- Gi” havaalanı inşaatı yapım sözleşmesinin imzalandığını söyledi.

OR-Gİ Havaalanı'nın 1990'lı yıllardan beri beklenen ama yapımı için umut beslenemeyen, sadece hayal edilen bir havaalanı olduğunu belirten İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, hükümetin bir yandan kendi projelerini bir yandan yarım kalan, bir yandan da geçmişte rafa kaldırılan projeleri hayata geçirme gayreti içerisinde olduğunu anlattı…
Konuşmaların ardından İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin etkinlikte Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu’ya katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi. Şahin ayrıca etkinlikte katkı sağlayan İlçe Belediye Başkanlarına ve katılımcılara plaket sundu. Törenin ardından açılış kurdelesini kesen protokol daha sonra stantları gezdi.
İstanbullular, Ordulular Günlerini 19- 22 Nisan tarihlerinde arasında gezerek tanıtım günlerinde farklı lezzet ve kültürleri bir arada yaşayacak .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı