Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Köylülerin 'çevre' eylemi Haberi 

26 Mart 2012 Pazartesi günü yayınlandı Bursa'nın Mustafakemalpaşa ve Orhaneli su kaynaklarının tahrip edildiğini öne süren köylüler şehir merkezinde protesto yürüyüşü yaptı.

Bursa'nın Orhaneli ilçesine bağlı Başköy ve Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Sünlük köylerinde oturan yaklaşık 600 kişi bugün su kaynaklarına sahip çıkmak için Bursa'da yürüyüş düzenledi.

Setbaşı'nda toplanan göstericilere, CHP Bursa Milletvekilleri Sena Kaleli ve İlhan Demiröz ile sivil toplum kuruluşları da destek verdi. Yanlarında getirdikleri 'Taşıma suyla değirmen dönmez', 'Su hayattır satılamaz', 'Ankara duy sesimizi', 'Su hayattır, hayatımız satılık değil' yazılı pankartları açan göstericiler, davul-zurna eşliğinde Atatürk Heykeli'ne yürüdü. Vatandaşlar ise göstericilere alkışlarıyla destek verdi.

BAŞKÖYLÜLER MADEN OCAĞINA TEPKİLİ

Çamurlu suyu yanlarında getiren Başköylüler, köylerinin 2 kilometre uzağında kurulan maden ocağı yüzünden artık çeşmelerinden çamurlu su aktığını ifade etti.

Çeşmeden içtiklerini belirten Başköylüler, "Artık cenazelerimizi komşu köylerden traktörlerle taşıdığımız su ile yıkıyoruz. Çamaşır ve bulaşıklarımızı da. Bir çoğumuz akrabalarımızın köyüne giderek banyo yapıyoruz. Bu suya olumlu raporu verenleri, köyümüze gelip çeşmeden su içmeye çağırıyoruz" dedi.

Suuçtu Şelalesi'nin Mustafakemalpaşa ile özdeşleştiğini söyleyen Sünlük Köyü sakinleri ise şelaleyi besleyen kaynakların satılarak birilerine peşkeş çekildiğini belirtti.

Yaz aylarında su sıkıntısı çekmeye başladıklarını ifade eden vatandaşlar, "Kimse bizim suyumuzu elimizden alamaz, doğal kaynaklarımıza dokunamaz. Köyümüzü satanları biz de satarız" diye konuştu .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı