Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Yeni Simgeyi Erdoğan Seçti!

1 Mart 2012 Perşembe günü yayınlandı Merkez Bankası tarafından Türk Lirası'na simge belirlemek üzere düzenlenen "TL Simge Yarışması"nın sonuçlarını yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan açıklayacak.

Merkez Bankası'ndan yapılan yazılı açıklamada, Türk lirasına kazandırılan itibarın perçinlenmesi ve dünyada bilinirliğinin artırılması amaçlarına yönelik olarak Türk lirasını anlaşılabilir, özgün, estetik, elle yazımı kolay ve akılda kalıcı şekilde temsil edebilecek bir simge belirlemek üzere düzenlenen 'TL Simge Yarışması ' 8 Eylül 2011 tarih ve 2011-54 sayılı basın duyurusu ile kamuoyuna duyurulduğuna dikkat çekildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: 'Yarışma kapsamında gerçekleştirilen başvurulara yönelik yapılan değerlendirmeler sonucunda ödüle layık görülen tasarımlar ile TL Simgesi olarak kullanılacak tasarım belirlenmiş ve TL Simgesinin farklı bilgisayar ortamlarında güvenli bir şekilde uygulanabilirliğinin gösterimine ilişkin teknik çalışmalar tamamlanmıştır '.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı