Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

CHP il başkanı isfita etti

21 Aralık 2012 Cuma günü yayınlandı Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 7 Haziran 2012 tarihinde verdiği kararla Diyarbakır il başkanlığına atanan Haşim Özkoyuncu, partisinden istifa etti.

Özkoyuncu, "Genel Başkanımızın bana verdiği sözlere karşılık, alınan bu kongre kararı, beni istifa etmek durumunda bırakmıştır" dedi.

Bir yıl içerisinde 5 başkan değiştiren CHP Diyarbakır il başkanlığında sürpriz bir istifa yaşandı. CHP Diyarbakır İl Başkanı Haşim Özkoyuncu, düzenlediği basın toplantısında, görevinden istifa ettiğini açıkladı.

İstifa nedenini CHP Genel Merkezi’nin aldığı olağanüstü kongre kararı olduğunu belirten Özkoyuncu, “Benden önce 1 yıl içerisinde 4 kez CHP Diyarbakır il başkanı görevden alındı. 5 sefer il kongresi iptal edildi. 17 Temmuz 2012 tarihindeki 34. CHP Kurultayı'na Diyarbakır ili kongre yapamayacak ve katılamayacaktı. Diyarbakır il kongresi yapılması için çalışmalara başladım. Ancak il kongresini yapamayacak durumdayız. Bir süre sonra CHP MYK tarafından Diyarbakır il başkanlığına atandım” dedi.

“GENEL BAŞKANININ KARARI BENİ İSTİFAYA ZORLADI”

Diyarbakır il başkanlığı yaptığı süreç içerisinde çok sorunlar yaşadığını aktaran Haşim Özkoyuncu, Diyarbakır’daki bazı partililerin topladığı imzaları olağanüstü kongre talebi için genel merkeze gönderdiğini, bunun genel merkez tarafından kabul edilmesi ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisine verdiği sözü tutmadığı için için istifa kararı aldığını söyledi.

Özkoyuncu, "Atandıktan sonra Genel Başkanımıza Diyarbakır’da olağanüstü kongre yapılacağı şeklinde duyumlar olduğunu söyledim. Kendisiyle yaptığım görüşmede,'öyle bir şey yok, git işine bak' dedi.

Ben de kendisine böyle bir karar alınırsa, çok üzüleceğimi ve kendimi de kullanılmış olarak göreceğimi söyledim.'Benimle ilgili bir sorun varsa, istifa etmeye hazırım' dedim. Genel Başkan da'böyle bir şey olmaz' demişti. Yapılan bu görüşmeler ve Genel Başkanımızın bana verdiği sözlere karşılık, alınan bu kongre kararı, beni istifa etmek durumunda bırakmıştır. Bu ve buna benzer sorunlardan ötürü, CHP il başkanlığından istifa ediyorum. Diyarbakır halkına ve tüm partili dostlarımdan yapmadıklarımdan dolayı özür diliyorum. Sadece il başkanı olarak ben istifa ediyorum. Bu şartlar altında süreci daha fazla götüremiyordum. Diyarbakır’da imzalar toplandı, CHP MYK tarafından olağanüstü kongre kararı alındı. Genel başkan ve genel merkeze bu süreci durdurun demiştim. Durduramadılar. Ben yarışmayla gelmedim, mutabakatla geldim” diye konuştu.

“BU SÜREÇ PARTİYİ ELE GEÇİRME OPERASYONUDUR”

CHP il başkanlığında yaşanan sorunların, partiyi ele geçirme operasyonu olduğunu iddia eden Özkoyuncu sözlerini şöyle sürdürdü:
“Diyarbakır önemli bir kenttir. Eğer burada oy alamasanız, bölgeyi harekete geçiremezsiniz. Bölgeyi harekete geçiremediğiniz zaman Kürtlerden oy alamazsınız. Kürtlerin 3'te 2'si batıda yaşıyor. Diyarbakır önemli bir semboldür. Diyarbakır üzerine oynanan oyunları ben de anlamış değilim. Diyarbakır’a pozitif bir müdahale olmadı. Bu 6-7 aylık başkanlık süreci içerisinde çok sıkıntılar oldu, sıkıntılar devam edecek, çok üzgünüm. Arkadaşlar daha çok partiyi ele geçirmek değil de partiyi büyütme girişimi içerisinde olsunlar. Gelen partiyi ele geçirmeye çalışıyor. Bu süreç de partiyi ele geçirme operasyonudur. Bu Diyarbakır’a bir fayda getirmez, sadece sıkıntı getirir. Bu sorun parti içi sıkıntılardan kaynaklanıyor."

'Bir daha aday olacak mısınız?' sorusuna Özkoyuncu, "Benim öyle bir düşüncem yok, olsaydı istifa etmezdim. Ben sadece il başkanlığından istifa ettim. 30 yıllık CHP’liyim, partiye karşı bir kırgınlığım yok. İl başkanlığı olarak seçimi götürme süreci tıkandı, bu şartlar altında Diyarbakır ilini seçime götüremiyorum. Benim dışında birileri varsa, buyurup gelsin. Bu bir operasyondur, arka perdede ne vardır, ben de bilmiyorum".


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı