Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

'Grup Yorum' davası

27 Kasım 2012 Salı günü yayınlandı Grup Yorum üyelerinin de aralarında bulunduğu 13 kişişinin yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 13 tutuksuz sanığın yargılandığı davaya Grup Yorum üyeleri Ali Arıcı, Seçkin Aydoğan, Caner Bozkurt ve Ayfer Rüzgar’ın da aralarında bulunduğu 11 sanık katıldı.

Grubun üyelerinden sanık Ezgi Dilan Balcı ise hakkındaki bir soruşturma kapsamında ev hapsi cezası bulunduğu gerekçesiyle duruşmaya gelmediği belirtildi.

Başka suçtan tutuklu sanık Seçkin Aydoğan, müzisyen olduğunu ve başka bir geçim kaynağının olmadığını ifade etti.

Üzerine atılı suçları kabul etmeyen Aydoğan, “Hakkımda niçin dava açıldı bilmiyorum. Burada yargılanması gerekenler biz değil, bizi işkence ile gözaltına alan polis memurlarıdır. Hatta Cumhuriyet Savcısı da ilk etapta ifademizi almadan bizi serbest bırakmıştı. Grup Yorum’un verdiği konserler nedeniyle gözaltına alındığımı düşünüyorum. Ben polise direnmedim. Suçsuzum ve beraatimi istiyorum.” dedi.

Sanık Ayfer Rüzgar, üzerine atılı suçlamaların Grup Yorum’a yapılmış bir saldırı olduğunu iddia etti. Davayı erteleyen mahkeme, hakkında ‘konutunu terk etmeme’ kararı bulunan Ezgi Dilan Balcı’nın diğer duruşmada hazır edilmesine karar verdi. Sanıklara destek için bir grup, duruşma öncesi basın açıklaması yaptı. Sazları zincirleyen ve ağızlarını bantlayan eylemciler sanıkların yalnız olmadığını belirtti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı