Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Savaş karşıtlarına müdahale

9 Ekim 2012 Salı günü yayınlandı Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin akademik yılı açılış törenine katıldı.

Kılıç'ın açılış programına katılmasını protesto etmek için salona girmek isteyen Genç-Sen üyeleriyle üniversite güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı. Kılıç’ın fakültenin açılış programına katılmasını protesto eden Genç-Sen üyesi bir grup, kampüs içinde "Suriye’de savaş, üniversitelerde AK Parti'yi istemiyoruz" pankartı açtı. Öğrencileri fark eden üniversitenin güvenlik görevlileri gruba engel olmaya çalıştı. Slogan atan öğrenciler güvenlik görevlilerini aşarak, açılış programının yapıldığı salona girmek istedi. Bu sırada güvenlik güçleri ile öğrenciler arasında arbede yaşandı. Üniversite görevlileri eylemci gruba engel olmak için yoğun çaba harcadı. Gerilimin tırmandığı olayda güvenlik güçleri ile göstericiler tekme tokat birbirine girdi. Kavga sırasında bazı güvenlik görevlilerinin ve eylemcileri aldığı darbe sonucu yere düştüğü görüldü.

Bir üniversite görevlisinin de aldığı darbeyle yere yuvarlanması dikkat çekti. Çıkan olaylarda yaralanan bir eylemcinin yere yığıldığı görüldü.

Yaralı gösterici olay yerine gelen ambulansla ilk müdahalesi yapılarak, hastaneye kaldırıldı. Üniversite yetkilileri çıkan olaylara müdahale ederek, grubu buradan uzaklaştırmaya çalıştı. Uzun süren arbedenin ardından, salona alınmayan öğrenciler fakülteden ayrıldı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı