Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''Dokunulmazlıkları kalksın''

21 Ağustos 2012 Salı günü yayınlandı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli açılımın üzerinden 3 yıl 20 gün geçtiğini ifade ederek, bu politikanın Türkiye’yi nereye götürdüğünün iyi tespit edilmesi gerektiğini söyledi.

Açılımı başlatan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ı isim vermeden eleştiren Bahçeli, “Değerli bakan artık bir kararı başlatmalıdır. Bu karar da kendisinin istifası olmalıdır.” dedi.

TBMM’de 550 milletvekili bulunduğuna dikkat çeken Bahçeli, bu siyasi partilerden hangisinin Türk milletini temsil ettiği, hangisinin ise ihanet ettiğinin net olarak belirlenmesi gerektiğini vurguladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partililerle yaptığı bayramlaşmanın ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Arife günü Türkiye’nin bir şehit, birinci gün de bir şehit verdiğini kaydeden Bahçeli, şehitler için Allah’tan rahmet diledi. Bu ülkede yaşayan insanları hiç ayırt etmeksizin, Ramazan ve bayramda katleden canilerin bu bayramı kendileri açısından coşku içerisinde, kucaklaşarak geçirdiklerini gördüğünü ifade eden Bahçeli, “Bu böyle devam edemez. Etmemelidir de. Artık, Türk milleti ve siyasi iktidarlar, sivil toplum kuruluşları bir karar arefesinde olmalıdır.” dedi.

Açıklamalarında, siyasi iktidara ve siyasi partilere çağrıda da bulunan Bahçeli, TBMM’de 4 siyasi partiye bağlı 550 milletvekilinin bulunduğuna dikkat çekerek; bu siyasi partilerin hangisinin Türk milletini temsil ettiği hangisinin ise ihanet ettiğinin net olarak belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Bunun için de meclise gelen vekillerden hangilerinin millet iradesi ile hangisinin ise PKK iradesi ile geldiğinin tespit edilmesi gerektiğini vurgulayan Bahçeli şöyle konuştu: "Milletvekilerinin özü korunmak kaydıyla etnik bölücülüğe yardım eden tahrik eden Türkiye’nin bölünmesine katkı sağlayan kim varsa bunun ayırt edilmesi için anayasadaki dokunulmazlığının kaldırılması gerekmektedir. Milletvekilleri kardeşlerimize de büyük görevler düşüyor. Aralarındaki PKK’lıları ayıklamaları gerekmektedir. PKK terörünün sonu geliyor. O bakımdan siyasi iktidar kararlı olmalıdır. Açılım zırvaları ile insanları kandırmanın gereği yoktur. Açılımın üzerinden 3 yıl 20 gün geçmiştir. Türkiye’yi nereye götürmüştür. Açılımı başlatan değerli bakan bir kararı başlatarak bir kararı kendisi başlatmalıdır. Bu kararda istifa etmelidir.” diye konuştu.

“TELEVİZYONLARIN GÖRÜNTÜLERİ KULLANMASI PKK PROPAGANDASI”
Bahçeli, BDP’li milletvekillerinin Şemdinli’ye yaptıkları ziyarette, PKK’lılar ile kucaklaşmasını nasıl nasıl değerlendirdiği yönündeki soruya şöyle cevap verdi: “BDP’li vekiller önü PKK’lılar ile kesilmişse bu sarmaş dolaşlığı nasıl izah edeceksiniz? Bu oyun milleti aldatmak üzerine kurulmuştur. Televizyonlarda da sık sık yer alarak PKK propagandasını yapmaktan başka bir şey değildir. Kaçırıldığı iddia edilen bir milletvekili tam 8 gün Türkiye gündemini meşgul etmiştir. Bunların kucaklaşmaları nasıl 5 gün sürüyor. Buna Başbakan mı cevap verecek?”


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı