Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Mısırlılar Sandık Başına Gitti

18 Haziran 2012 Pazartesi günü yayınlandı Mısır yeni cumhurbaşkanını seçecek ikinci tur seçimlerinde oy kullanmak için sandık başına gidenlerin azlığı dikkat çekerken, katılımın düşük olması bekleniyor.


Mısır'da Müslüman Kardeşlerin adayı Muhammed Mursi ile asker kökenli Ahmet Şefik'in yarıştığı cumhurbaşkanlığı seçimlerine halkın ilgisinin az olduğu görülüyor. Dün başlayan ve bugün devam eden seçimlerde katılımın beklenilenin altında olacağı ifade edilirken sandık görevlisi kimi yargıçlar ise katılımın yüksek olduğunu iddia ediyor.

Seçimlere bir kaç gün kala Anayasa Mahkemesi'nin parlamentoyu feshetmesinin yanı sıra halkın bir bölümünün seçimleri boykot çağrısında bulunması seçimlere ilgiyi düşürdü. Seçim büroları önünde çoğunluğu yaşlıların oluşturduğu dikkat çekiyor. Gençler ise oy kullanma konusunda isteksiz. Geniş güvenlik önlemleri altında geçen seçimlerde sandık başına gidenler, asker ve polisin sıkı kontrolünün ardından oylarını kullanıyor. Sandık görevlisi Yargıç Ahmet Mecdi, "Benim bulunduğum sandıklarda yaşlılar oy kullanıyor. Şu ana katılım kadar birinci turdaki seçimlerden daha az değil. Halkın eskiye nazaran daha bilinçli olduğunu görüyorum. Sandıklarda güvenlik en üst seviyede, kararlı bir kontrol yapıyor. Oy kullanma işlemlerinde herhangi bir sahtecilik olmadı." diye konuştu.

Görevlilerden Muhammed Necip ise "Seçmenlerde her hangi bir sorun yok. Şu ana kadar sandığımızdaki oy kullanımı yüzde 50'yi geçti." şeklinde konuştu.

Aşam Abdullah ise diğer iki sandık görevlisinin aksine oy kullanımının az olduğuna ifade etti.

Abdullah, seçimlerde herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını dile getirdi.Mısır'da sandıklar bugün saat 18.00'de kapanacak. Fakat katılım oranının artması için oy verme işleminin 21.00'e kadar uzatılabileceği belirtiliyor .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı