Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Uçak düştü, pilot atladı

14 Mayıs 2013 Salı günü yayınlandı Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Amanoslar bölgesinde görev uçuşu esnasında düşen Amasya’daki 5. Ana Jet Üs Komutanlığına ait F-16/C uçağının pilotunun şehit olduğunu bildirdi.

Arama çalışmaları sırasında saat 21.15 sıralarında Zorkun ve Yarpuz Yaylası arasındaki bir bölgede Gümüşsoy'un cansız bedenine ulaşıldı.

'ATLIYORUM' MESAJI VERMİŞTİ
5. Ana Jet Üs Komutanlığı'na ait F-16/C uçağından, saat 14.15'te Osmaniye civarında Amanoslar Bölgesi'ndeki görev uçuşu esnasında, pilotun 'Atlıyorum' mesajının ardından irtibat kesildi.

UÇAĞIN ENKAZINA ULAŞILDI
Osmaniye sınırları içinde Amanos dağlarında düşen F-16 savaş uçağının enkazına saat 18.45'de ulaşıldı. Bir askeri yetkili, 3 helikopterle havadan yapılan aramalarda uçağın düştüğü yerin saptandığını, karadan da kayalık ve ormanlık alanda ilerleyen timlerin de enkaz bölgesine ulaştığını belirtti.

PİLOT ŞEHİT OLDU

Vali Cerrah, yaptığı açıklamada, bölgede yapılan çalışmalar sonucu, daha önce uçağın enkazının bulunduğu Çaksır Yaylası bölgesinde uçağın pilotunun cenazesine ulaşıldığını söyledi.

Şehit pilotun cenazesinin buradan alınarak Osmaniye'ye götürüldüğünü ifade eden Vali Cerrah, olaydan büyük üzüntü duyduklarını kaydetti.

TÜRKİYE'NİN KULLANDIĞI F-16 MODELLERİ

Türkiye'nin kullandığı F-16'lar Blok30, Blok40, Blok50 olup Block50'lerin 16 tanesi D ve 14 adedi ise C tipi olmak üzere toplam 30 adet F-16 Block 50 +(Block 50 M) uçağı TAI Tesislerinde montajları gerçekleştirilerek 1.72(ABD)$ Milyar Dolarlık bir bütçe ile üretilmiştir.

DÜŞEN UÇAK F16/C
F-16 uçakları Türk Hava Kuvvetleri envanterine girmiş, yüksek teknolojinin en son ürünlerindendir.Türk Hava Kuvvetleri'nde C ve D serisi kullanılmaktadır. C serisi tamamen av ve bombardıman görevleri için imal edilmiştir. D serisi ise hem savaş hem de eğitim amacıyla kullanılmaktadır. Block 30 ve 40 modelleri için modernizasyon çalışmaları başlatılmıştır. Bazı F-16 filoları 'LANTIRN' hedefleme podlarıyla ile donatılmıştır. Yeni nesil F-16'lar ASELPOD (Gece Hedefleme ve Kızılötesi Işın) ile donatılmıştır.

5. ANA JET ÜS KOMUTANLIĞI MERZİFON HAVALİMANI
Amasya Merzifon Havalimanı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterindeki askeri havalimanına sivil tesisler eklenerek, 20 Haziran 2008 tarihinde sivil hava trafiğine açılmış ve iç hat tarifeli seferlere başlamıştır.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı