Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Onların yarışı zamanla

14 Mayıs 2013 Salı günü yayınlandı İstanbul İtfaiyesi, İtfaiye Teşkilatı'nın 299. kuruluş yıldönümü dolayısıyla geleneksel hale getirilerek kutlanan 'İstanbul İtfaiye Sporları'nın 5’incisini, yarın çeşitli etkinliklerle kutlayacak.

İstanbul İtfaiyesi, kentin dört bir köşesindeki modern istasyonları, günümüzün ihtiyaçları doğrultusunda modern araçları, halkın canı ve malı için gerektiğinde gözünü kırpmadan alevlerin arasına giren kahraman personeli ile İstanbul ve İstanbulluların güvencesi olmaya devam ediyor.

İstanbul halkının yanı sıra yurdun birçok bölgesinde halka 365 gün 24 saat hizmet veren itfaiye teşkilatı, kendisini her geçen gün ileriye götürmeyi ilke edinerek, bu doğrultuda halka daha hızlı ve kaliteli hizmet vermeye çalışıyor.

İtfaiyecilerin meslek içi eğitimlerinin yanında hız, beceri ve kondisyonlarının sürekli zinde tutulmasını sağlayan spor faaliyetleri de yapılıyor. Bu spor faaliyetleriyle; ekip ruhunu canlı tutuma, itfaiyeciler arası birlik ve beraberliği artırması, paylaşma, yardımlaşma ve kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi amaçlanıyor.

‘Şimdi spor eğitimini görsel bir şölene dönüştürerek sınama zamanı’ sloganıyla yola çıkan İstanbul İtfaiyesi, 31 grup amirliğinden ve gönüllü itfaiyecilerden oluşan 380 kişi ile zamana karşı yarışacak.

Araç gereç, malzeme ve personelin eğitimi konularında Avrupa standartlarını yakalamayı başaran İstanbul İtfaiyesi personelleri, itfaiyecinin olmazsa olmazı olan hız, kuvvet ve tekniğini birleştirerek en kısa zamanda sonuca ulaşmayı hedefleyen bu yarışmalarda hem kendilerini sınayacak; hem de görsel bir şölen sunacak.

İTFAİYE SPORLARI YARIŞMALARI 4 KATEGORİDE YAPILACAK
'Kancalı Merdivenle Kuleye Tırmanma Yarışı'nda; itfaiyeciler bireysel olarak kancalı merdivenle kuleye tırmanma yarışında mücadele edecek. 30 metre koşarak yaklaşık 12 metre yüksekliğindeki kuleye en kısa zamanda çıkmayı başaran kazanacak.

4 etaptan oluşan ve takımlar halinde 4 itfaiyecinin yarışacağı 4X100 Engel Atlama ve Bayrak Yarışı'nda; ilk yarışmacı start ile beraber kolunda düz bir merdiven ve lans ile beraber ilk engel olan evi merdiven yardımıyla geçecek. İkinci yarışmacı lansı devir aldıktan sonra başlangıca 150 metre mesafede bulunan engel duvarını aşacak. Üçüncü yarışmacı lansı diğer arkadaşından devir aldıktan sonra başlangıca 215. metrede bulunan denge çubuğunun üstünden hızla geçerek, hortumu fikrasyon aracına bağlayacak. Sınır çizgisini geçtikten sonra lansı ayırarak, dördüncü yarışmacıya verecek.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı