Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Reyhanlı'daki bombalı saldırı

12 Mayıs 2013 Pazar günü yayınlandı Başbakan Erdoğan Türkiye'yi Suriye'deki bataklığa çekmek için yapılan her provokasyon karşısında soğukkanlı olunması gerektiğini söyledi ve ''Tuzağa düşmeyeceğiz'' dedi.

Türkiye'yi, Suriye'deki bataklığa çekmek için yapılan her provokasyon karşısında soğukkanlı olunması gerektiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, ''Tuzağa düşmeyeceğiz. Bu yapılanları da yapanın yanına kar bırakmayacağız'' ifadesini kullandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanlığı'nın düzenlediği 'Analar Ağlamasın' temalı Anneler Günü programında konuştu.

Başbakan Erdoğan, tüm annelerin Anneler Günü'nü kutlayarak başladığı konuşmasında Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde dün düzenlenen bombalı saldırılara da değindi.

Başbakan, ''Saldırı sonrası hükümeti suçlamak fırsatçılıktır. Bugün bir olmak, beraber olmak, 76 milyon acıyı paylaşmak, saldırılara birlikte göğüs germek, tüm dünyaya birlik fotoğrafı sunmak zorundayız'' değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları şöyle:

''Maalesef bugün bir Anneler Günü'nü daha hüzün içinde idrak ediyoruz.Dün Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 2 bomba yüklü aracın infilak etmesi sonucu 46 kardeşimizi kaybettik. 19'u ağır 55 kardeşimiz de halen tedavi altında. Bu saldırıların hemen ardından bölgedeki çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Olayın aydınlatılması için çalışmalar hemen başlatıldı. Milletçe büyük bir hüzün içindeyiz. Tek yürek olarak bu acıyı aşacak, böyle acıların yaşanmasının da önüne geçeceğiz. Gerek Reyhanlı'daki saldırılar, gerek Suriye meselesi bazı hususları paylaşmak arzusundayım. Öncelikle şunu vurgulamak durumundayım. Bizi, Türkiye'yi Suriye'deki kanlı bataklığın içine çekmek için yapılan her provokasyon karşısında soğukkanlı olmak zorundayız. Türkiye'nin sabrı, soğukkanlılığı adete test ediliyor. Özellikle Hatay ilimizde bir takım hassasiyetleri tahrik etmek suretiyle fitne çıkarılmak isteniyor.

Suriye'deki mesele AK Parti'nin Recep Tayyip Erdoğan'ın meselesi değil Türkiye'nin, milletimizin meselesidir. Düşürülen uçak AK Parti'nin uçağı değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin uçağıdır. Şehit edilen polisler Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin polisleridir. Alçakça katledilen masum insanlar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıdır. Bugün bir olmak, beraber olmak zorundayız. Saldırı sonrası hükümeti suçlamak fırsatçılıktır.


'YANLARINA BIRAKMAYACAĞIZ'

Saldırılara birlikte göğüs germek zorundayız. Bugün 'Ben demiştim' diye ortalıkta böbürlenme günü değildir. Bu saldırıların amacı en başta milletimizin fertleri arasına fitne sokmak, zihninde soru işaretleri oluşturmaktır. Buna müsaade etmeyeceğiz. Benim Reyhanlı'daki kardeşlerim biliyorum bu Anneler Günü'nü hüzün içinde kutladı. Lütfen tahriklere karşı dikkatli olun. Bizi birbirimize hasım etmeye çalışanlara prim vermeyin. Bu saldırılar Suriye politikamıza yönelik değil, büyüyen bir Türkiye'ye yönelik saldırılardır. Tuzağa düşmeyeceğiz. Bu yapılanları da yapanın yanına kar bırakmayacağız.

'SOĞUKKANLI OLMAK ZORUNDAYIZ'


Bizi, Türkiye'yi, Suriye'deki kanlı bataklığın içine çekme yönündeki her provokasyon, her tahrik karşısında, son derece dikkatli, son derece hassas, en önemlisi de son derece soğukkanlı olmak zorundayız. Büyük devlet, hadiseler karşısında soğukkanlılığını muhafaza edebilen, aklıselimle düşünebilen, aklıselimle hareket edebilen devlettir.''


Birilerinin, Şam'daki canilerle, Şam'daki gayrimeşru yönetimle gönül bağı olabilir. Birilerinin, eli kanlı terör örgütleriyle muhabbeti olabilir. Birilerinin mezhep taassubu içinde bir mezhep çatışmasına körükle gitme niyeti de olabilir ama biz buna izin vermeyeceğiz.

Bu saldırılar açık açık söylüyorum kanlı Baas rejiminin işbirlikçilerine fırsat verme saldırılarıdır. Bu saldırılar başta Hatay olmak üzere barış içinde yaşayanları tahrik etme niyetindeki saldırılardır.

Bir evladın ne demek olduğunu sadece anneler bilir. Yakın zamanda Suriye'nin Banyas şehrinde insanın ruhunu sarsan manzaralara şahit olduk. Eşimle birlikte gazetelerdeki o fotoğrafları gördük. O şehit edilmiş yavruların annelerinin kucağındaki haline bakarak ağlıyorduk. Bu katliamı yapan rejimin aktörlerine sahip çıkanlar bunu insanlığa ve Türk milletine anlatamazlar.

O elim manzarayı tarif etmek mümkün değil. Bir ördeğin katran içindeki çırpınarak ölümüne dünya feryat ederken bu yavruların katledilişine nasıl sessiz kalır diye feryat ediyorum.

Yan yana iki bebek bir yaşında bile değiller. Bir tanesinin ayakları dizden parçalanmış öylece yatıyorlar. O bebeklerin görüntüsü ömrümün geri kalanında gözümün önünden gitmeyecek.

'BAŞBAKAN KİMLİĞİMİ ŞU KÜRSÜYE BIRAKIR GİDERİM'

Eğer ben o bebekleri görmeyeceksem o bebekler için feryat etmeyeceksem olmaz olsun böyle siyaset. O bebeklerin ölümüne susmaktansa ben Başbakan kimliğimi şu kürsüye bırakır giderim. 'Suriye politikanızı değiştirin' diyorlar. Ne yapalım, o bebekleri görmezden mi gelelim?

Yarın mahşer gününde rabbim bize soracak 'O bebekleri gördün de ey Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ne yaptın?' diye. Ne diyeceğim? 'Siyaset yaptım mı' diyeceğim. Hz. Muhammed ‘Bir elime ayı diğer elime güneşi verseniz de vazgeçmem' derken ben dengeler adına susmaya mı tercih edeceğim? Hiç kimsenin yaptığı yanına kalmayacaktır. Bu yapılanları yapanların yanına kar bırakmayacağız.

'ANNENİZİN AYAKLARININ ALTINI ÖPÜN'

Sevgililer sevgilisinin ifadesiyle, cennet annelerin ayakları altındadır. Siz cennet kokusunu almak istemez misiniz? Öpün annelerinizi ayaklarının altını… Hiçbir şey kaybetmez, tersine kendinizi cennette hissedersiniz. Öptüreceklerinden değil ama anneler evlatlarını öyle gördüklerinde bir başka mutlu olurlar.



HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı