Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Cenazesi Kato Dağı'na Defnedildi

11 Mayıs 2013 Cumartesi günü yayınlandı Köy boşaltmaları nedeniyle 25 yıl önce Belçika’ya göç eden ve 14 yıl önce hayatını kaybeden Cemil Yaramış’ın naaşı, vasiyeti üzerine ailesi tarafından alınarak Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi yakınlarında bulunan Kato Dağı’na gömüldü.

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde ve sık sık olayların yaşadığı Kato Dağı eteklerinde bulunan Keldani, Asuru ve Hristiyanların bulunduğu Ceviz Ağacı köyünden 25 yıl önce köy boşaltma nedeniyle Avrupa ülkelerine göç eden Cemil Yaramış, 14 sene önce geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle Belçika’da 39 yaşında hayatını kaybetti. Ölmeden önce Kato Dağı’na gömülmek istediğini çocuklarına belirten Yaramış’ın isteği, 14 yıl sonra gerçek oldu. Barış adımların atılmasıyla babasının vasiyetini yerine getirmek için Belçika’dan cenazeyi mezardan çıkaran Şenol Yaramış, babasının cenazesini, vasiyet üzerine Kato Dağı’na getirerek, papaz eşliğinde defnetti.

Cenazeyi Kato Dağı’na getiren Şenol yaramış, “Babam 14 yıl önce Belçika’da vefat eti. Onun vasiyeti üzerine, barış adımlarının atılması ve çatışmaların olmaması ile birlikte cenazeyi 14 yıl sonra getirebildik. Buradan herkese teşekkür ediyorum “dedi
Merdin’in Midyat ilçesindeki kiliseden gelen papaz İshak Ergün ise, “Allah çocuklarından razı olsun ki, merhumun vasiyetini yerine getirdiler. Barış sürecinin aslında köye dönüş projesiyle başladı.

Ancak bugün somut adımlar atıldı. Barışın gelmesinden dolayı mutluyuz” diye konuştu

CENAZEYİ MÜSLÜMANLAR GÖMDÜ
Kato Dağı’ndaki cenaze törenine Beytüşşebap Belediye Başkanı Yusuf Temel, İl Genel Meclis üyesi Rahmi Bal ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenazeyi, Yusuf Temel ve Müslüman vatandaşlar birlikte taşıdı. Kato Dağı’na getirilen cenaze, papazın duaları arasında defnedildi.

Öte yandan; geri çekilmelerin başlaması ile birlikte, Kato Dağı’nda PKK tarafından yakılan araçların olduğu gözlendi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı