Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

CHP'li Kamer Genç'e dava

28 Nisan 2013 Pazar günü yayınlandı TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'i, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e yönelik sözlerinden dolayı CHP grubuna şikayet etti.

Çiçek, CHP Grup Başkanlığı'na gönderdiği yazıda, "Konunun önemi ve Meclis'in saygınlığına verdiği zarar dikkate alınarak gereğinin tayinini takdirlerinize sunuyorum" dedi.

TBMM Başkanı Çiçek, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in 25 Nisan günü TBMM Genel Kurulu'nda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e yönelik sözleri üzerine devreye girdi. CHP Grup Başkanlığı'na bir yazı gönderen Çiçek, Genel Kurul'da yapılan konuşmalarda İçtüzüğün 67. maddesine aykırı bir şekilde ifadelerin yer aldığı tutanaklardan oluşan bir klasörün 27 Şubat günü gruplara iletildiğini hatırlatttı.

Çiçek, ilgili yazıda böyle bir yazıyı kaleme almaktan ciddi şekilde rahatsızlık duyduğunu ifade ettikten sonra ekinde yer alan örneklere atfen kullanılan ifadelerin milli mücadeleyi yürüten Gazi Meclise yakışmadığını, Meclis ve siyaseti yaraladığını, ayrıca Meclisin, milletvekillerinin ve genel olarak siyaset kurumunun halk nezdindeki itibarını zedelediğini ifade ettiğini hatırlattı. Çiçek, ayrıca, Genel Kurul'da yapılan konuşmalarda hakaret, kaba ve yaralayıcı sözlerden kaçınılmasını teminen grupların uygun görecekleri yol ve yöntemle çaba göstereceğine inancını da dile getirdiğini belirtti.

Çiçek, yazıda şunları kaydetti: "Esasen hakaret içeren kaba ve yaralayıcı sözler kim tarafından kime söylenirse söylensin kınanması gereken bir husustur. Sizin de böyle düşündüğünüze inanıyorum. Ancak, Genel Kurulda kullanılan ifadelere bakıldığında aradan geçen süre zarfında maalesef olumlu bir gelişme olmadığı, özellikle de grubunuza mensup bir milletvekilinin kaba, çirkin, yaralayıcı ve asla tasvip edilmeyecek ifadeler kullanmayı alışkanlık haline getirdiği görülmektedir. İlgili milletvekilinin Genel Kurul'un 25 Nisan 2013 tarihli 97. birleşiminde Engelli Bireylere Yönelik İbarelerin Değiştirilmesine İlişkin Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Öngören Kanun
Tasarısının görüşmeleri sırasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e yönelik ifadeleri ile iş daha da ileri boyutlara ulaşmıştır. Olayın hemen akabinde yapmış olduğum açıklama ile kullanılan ifadeleri kınamış ve Genel Kurulun disiplin cezası verilmesi yönündeki hassasiyetine katıldığımı, bu kararından dolayı da Genel Kurul'u tebrik ettiğimi ifade etmiştim. Ancak İçtüzükte yer alan disiplin hükümlerinin ve birleşimleri yöneten başkanvekillerinin ikazlarının hakaretleri, kaba ve yaralayıcı nitelikteki konuşmaları maalesef engelleyemediği ortadadır. Konunun önemi ve Meclis'in saygınlığına verdiği zarar dikkate alınarak gereğinin tayinini takdirlerinize sunuyorum."


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı