Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Müşterilerin hesapları boşaltıldı

26 Nisan 2013 Cuma günü yayınlandı Adana’nın Kozan ilçesinde bir banka şubesi çalışanının müşteri hesaplarından aldığı yaklaşık 2 milyon lira ile kayıplara karışmasının duyulmasından sonra, bankada parası olan müşterilerin endişeli bekleyişi başladı.

75 yaşındaki Zahide Oğul, "Bankada 212 bin lira param vardı. Bu paradan sadece 50 lira bırakmış. Hatta danalarımı satmıştım. Onun parasını da yatırmışlar hesabıma. Onun parasını dahi almış." dedi

Mehmet İnceer isimli banka mağduru ise yaptığı açıklamada, "Bankada 15 bin beş yüz lira param var. Evimin tamiratını yaptıracağım diye para alacaktım. Bir kaç güne kadar gelip alacaktım. Fakat paramın olmadığını müşteri hizmetlerinden öğrendim. Mağdurum. Bankadan ve personellerinden şikayetçi oldum."diye konuştu.

Ömer Ateş isimli banka mağduru ise banka önünde ağlayarak yaptığı açıklamada, "Orman İşletmesi'nde çalışıyorum. Maaşımdan kendine göre benden habersiz ödemeler yapmış. 55 bin lira kredi çektirdi bana onu da bana vermedi. 'O parayı fona yatırayım. Fonda para kazanırsın' dedi.

Bana 10 bin lira para verdi gerisini alıp gitmiş. Fonda param yok üstüne bir de 7 bin 200 lira borçlu gözüktüğüm ortaya çıktı." diyerek gözyaşı döktü.
Emniyet ve cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden müşteriler, banka şubesine kayıplarının karşılanması için dilekçe verdiklerini, banka yetkililerinin kendilerine müfettişlerin gelmesinin beklendiğini ifade ettiklerini bildirdi. Müşterilerin bilgisi dışında mevduat ve fon hesaplarından para çektiği veya "sistem bozuk" gibi çeşitli bahanelerle müşterilerin parasını aldıktan sonra hesaplarına yatırmadığı iddia edilen banka memuru A.K.'nin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Öte yandan gün boyu banka önünde polis ekipleri bekletildiği gözlendi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı