Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Başbakan gibi karşılandı

26 Nisan 2013 Cuma günü yayınlandı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın koltuğuna oturmasının ardından ağlaması ile Türkiye'nin gündemine gelen Nermin İrem Kocakalay'ı arkadaşları "Hoş Geldin Başbakan" sloganları ile karşıladı.

İçel'in Akdeniz İlçesindeki İleri Ortaokulu'nun 5'nci sınıf öğrencisi Nermin İrem Kocakalay, 23 Nisan kutlamaları çerçevesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın koltuğuna oturmasının ardından ağlaması ile Türkiye gündemine oturdu. Nermin, karayolu ile Ankara'dan İçel'e döndü. Otobüsün İçel Otagarı'ndaki perona girmesi ile birlikte arkadaşları ellerindeki çiçeklerle "Hoş Geldin Başbakan" sloganları atarak sevgi gösterisinde bulundu.

Bakanların koltuğuna oturan çocuklarla birlikte otobüsten inen Nermin'i annesi, yakınları ve öğretmenleri bağırlarına bastı. Arkadaşları Nermin ile bol bol fotoğraf çektirdi.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Nermin İrem Kocakalay, önceki hedefinin Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) çalışmak olduğunu ancak, Başbakan'ın koltuğuna oturduktan sonra fikrinin Başbakan olarak değiştiğini söyledi.

Koltuğa oturunca ilk önce çok heyecanlandığını ifade eden Nermin "O yüzden biraz duygulandım. ağlamam da o yüzdendi." dedi.

Başbakan'ın rüyasını beğendiğini aktaran Nermin Kocakalay şunları söyledi: "(Böyle bi rüya gördün mü?) dedi.

Bende evet dedim. Beğendiğini söyledi.

İlerde o koltuğa kesinlikle oturmayı düşünüyorum. Söz verdim oturmak için. Annem bana destekte bulundu (ağlasan da ağlamasan da yine de çok güzel görünüyorsun) dedi.

"
Öğretmen olan anne Meltem Kocakalay ise kızının gelmesi nedeniyle çok mutlu olduğunu dile getirdi. Kızının çok güzel hazırlanıp Ankara'ya gittiğini anlatan Meltem Kocakalay şunları söyledi: "Eğlence olsun diye gitmişlerdi zaten. Gezip, gördüler. Anıtkabiri ziyaret ettiler. Bunlar çok güzel, ondan sonra da geldiler.

Ağladığını gördüğüm zaman üzüldüm, ama oradaki 5. sınıf öğrencilerinin duyguları idi, saf, temiz duygular. Güzel kurtardı sonuna kadar savaştı ve bitirdi yani. Asıl önemli olan o. Ben mutluyum. Kendisi ile gurur duyuyorum. Her şeyden önce derslerine devam edecek başarılı olacak. Başarı şart. Eğitim çok önemli."

Gazetecilerin, gördüğü rüyası kendisine anlatıp anlatmadığını sorması üzerine anne Kocakalay "Rüya olarak değil her çocuğun bir koltuğa oturduğu zaman bir düşüncesi vardır. Şöyle yaparsam böyle yaparsam diye. O hitap şeklini rüyaya çevirelim dedik. Teyzesi ile konuştular. Bu şekilde bir şeyler çıktı." cevabını verdi.

Kızının ağladığını görünce biraz heyecanlandığını ifade eden anne Kocakalay bundan sonra "Eğitimine önem vermesi gerekiyor. Başarılı olacak, vatanına milletine hayırlı bir evlat olacak." şeklinde konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı