Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Bak postacı geliyor

26 Nisan 2013 Cuma günü yayınlandı Kütahya PTT Müdürlüğü’nde çalışan posta dağıtıcısı Nevzat Çoban, mesleğinin zorluklarına dikkati çekmek ve yıpranma hakkı talep etmek için 28 dakikalık kısa film çekti.

Filmde postacı köpekler tarafından kovalanıyor, kapısına icra evrakı götürdüğü vatandaş tarafından başına terlik hatta odunlarla darp ediliyor, balkondan üzerine kovayla su dökülüyor.
Posta dağıtıcısı Nevzat Çoban, karlı yollarda düşen, göletin ortasında sandalla balık tutanlara kargolarını ulaştırmak için çektiği uğraşı anlatan, 28 dakikalık filmini tamamlayarak kamuoyuna sundu.

PTT dağıtıcıları adına bir açıklama yapan Nevzat Çoban, çamurda karda buzda yürümenin kırmızı halıda yürümeye benzemeyeceğinin altını çizerek şunları kaydetti: "Bizler Kütahya PTT'si çalışanları olarak bizlere haksızlık yapan milletvekillerimizi siz halkımıza şikayet etmek amacıyla toplanmış bulunmaktayız. Bizler sizlerin mektuplarını zor şartlara rağmen aksatmamak için sırtımızda ortalama 20 kilogramlık çantayla dere tepe düz demeden normal günde de bir metre kar yağdığı günde de, bardaktan boşanırcasına yağmur yağdığı günde de her gün aynı oranda çalışarak görevimizi ifa etmeye çalışıyoruz."
Çoban, "Bazılarımızın emeklilik yaşı 60, işe yeni başlayan arkadaşlarımızınki ise 65'dir. 65 yaşında emekli olacak arkadaşlarımıza 5434 sayılı emekli sandığı kanunun 40. maddesinin 4. bendi posta dağıtıcılarının yaş haddi 55'dir. 55 yaşından sonra çalışamaz demektedir. Bu kanun gereği kurumumuz istese de istemese de 55 yaşında bu arkadaşlarımızın emekliliğine 10 yıl kala kapının önüne koymak zorundadır. Peki bu arkadaşlarımız 10 yılı nerede çalışacaklar. Kalan 10 yıllarını nasıl tamamlayacaklardır. 55 yaşındaki insanı kim işe alır." dedi.

"Bizden 2 - 3 katı fazla maaş alan Başmüdürlerimizden diğer kamu İl Müdürlerinden, en tepe nokta yöneticilerinden dahi 8 kat fazla vergi kesiliyor diye bas bas bağırdık ama nafile." diyen Çoban, "Dokunulmazlık hakkını postacının dertlerine dokunmayarak kullanıyorsunuz herhalde. Sizlere hakkımızı helal etmiyoruz. Bizler yıllarca size derdimizi anlattık ama bizlere kulaklarınızı kapadığınızdan bir türlü sesimizi duyuramadık. Şimdide dertlerimizi gözlerinize anlatabilmek için bir film çektik. İnşallah bu feryatlarımızı, çilekeş postacının dertlerine derman olmak için bu sorunları Meclis gündemine getirecek, haktan hukuktan anlayan kendi çıkarı için değil milletin menfaati için çalışan babacan milletvekilleri duyar." ifadelerini kullandı.
Çektikleri filmin PTT Genel Müdürlüğü ile herhangi bir bağlantısı olmadığına da dikkat çeken Çoban, "PTT Genel Müdürlüğü ile hiçbir bağlantısı olmayıp hiçbir ticari amacımızda yoktur. Hiçbir STK'dan sendikalar ve derneklerden bir kuruş dahi almadan filmin tüm masrafları tarafımdan karşılanmış olup filmde bizlere destek verenlere teşekkür ederim." şeklinde konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı