Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Mehmet Görmez'den çocuklara açık çek

22 Nisan 2013 Pazartesi günü yayınlandı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Konya İl Müftülüğü tarafından düzenlenen “Kutlu Doğum Haftası” etkinlikleri çerçevesinde, “Hz.Peygamber ve İnsan Onuru” konulu konferans verdi.

Mevlana Kültür Merkezi Sema Salonu’ndaki konferansa; Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Din Hizmetleri Genel Müdürü Yaşar Yiğit, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, İl Defterdarı Şahin Özmertyurt, Diyanet İşleri Başkan yardımcıları, davetiler ve vatandaşlar katıldı.

“İNSAN ONURU AYAKLAR ALTINA ALINMAYA DEVAM EDİYOR”
Kültür merkezinin tamamının dolduğu konferansta konuşan Mehmet Görmez, yeryüzünde Hz. Peygamberin hem suretini, hem de siluetini en güzel anlatan rivayetlerin Hz. Ali'nin rivayetleri olduğunu ifade etti.

Yeryüzünde insan onurunun ayaklar altına alınmaya devam ettiğini vurgulayan Görmez, “İnsan onuru rencide ediliyor. Milyonlarca insan açlık ve susuzluk pençesinde inliyor, onurları payimar ediliyor. Irak’ta, Suriye’de, Myanmar’da dünyanın muhtelif yerlerinde, Afrika’da insanlık onuru zedeleniyor. Uzaklara gitmeye gerek yok. Kendi aramızda, kendi ülkemizde sokağa terk edilmiş nice çocuklar var ve onların her biri yaratıcının kendisine verdiği onuru taşıyor” dedi.

“KADINI AŞAĞILAMAK ONURSUZLUKTUR”
Şiddete maruz kalan, onuru rencide edilen nice kadınların olduğunu da dile getiren Görmez, “Onuru rencide edilen nice işçilerimiz var; alın teri hakkı verilmediği için. İnsan onuru ve insanlık onurunu korumada eksiklerimiz var, onun için insan onuru dedik. İnsanı onursuzlaştırma, insanı değerlerden arındırma politikalarının küresel politikalar haline geldiğini müşahede ettiğimiz için, yeniden insan üzerinde, yeniden insan onuru üzerinde durmak istedik. Hz. Peygamber, çocuklara öyle değer vermiştir ki, onlarla konuşurken ayakta durmazdı. Yere oturur çocukların hizasına iner, öyle konuşurdu. Erkek nasıl ki doğuştan Allah tarafından onurlu, izzetli, şerefli yaratılmışsa, kadın da doğuştan onurlu, izzetli, şerefli yaratılmıştır. Bu sebeple kadını kadın olduğu için aşağılamak Resul-ü Ekrem tarafından onursuzluk olarak tarif edilmiştir” diye konuştu.

“BU TOPRAKLARDA HİÇBİR İNSANIN ONURU KIRILMASIN”
Konuşmasında bir çağrıda bulunan Görmez, “Biz de her birimiz hırkamızı yere koyalım, hırkamızın üzerine bu topraklarda onuru kırılan, rencide edilen bütün insanların onurlarını koyalım. Kalbi kırık herhangi bir insanımız var ise kırılmış kalpleri koyalım. Bu ülkede hangi anne gözyaşı dökmüş ise o annenin gözyaşını koyalım. Ve her birimiz bir ucundan tutarak, kaldıralım. İnsan onurunu insanlık onurunu Kabetullah ile eşdeğer olan kalbin köşesine koyalım. Ta ki insan onuru yücelsin, insanlık onurunu yüceltsin. Rabbimden nizayım bu topraklarda hiçbir insanın onuru kırılmasın, hiçbir insanın onuru rencide edilmesin, bu güzel çocuklarımızı yüce Rabbimiz ebediyen yüreklerinde peygamber sevgisini, Muhammed Mustafa sevgisini hiçbir zaman eksik etmesin” ifadelerini kullandı.

Konuşması sırasında bir görevlinin kürsünün önündeki çocukları kenara çekmeye çalıştığını gören Görmez, duruma müdahale ederek, “Çocuklara hiç dokunma, benim arkadaşlarıma dokunma” dedikten sonra konuşmasını sürdürdü. Bu sözlerinin ardından çocuklar tarafından etrafı çevrilen Görmez, konuşmasını uzun bir süre bu şekilde sürdürdü.

Konuşmaların ardından Görmez, vatandaşlara günün anlam ve önemine binaen gül dağıttı.

Konferans, ilahi dinletisinin ardından sona erdi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı