Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Çaldılar, değiştirdiler, sattılar

19 Mart 2013 Salı günü yayınlandı Ankara’da çaldıkları otomobilleri ‘change’ yöntemiyle satan 13 kişilik çete çökertildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, çaldıkları otomobillerin motor ve şasi numaralarını değiştirip satan suç örgütünü takibe aldı. Yaklaşık 10 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından örgütün adresleri belirlendi. Operasyon için düğmeye basan polis, özel harekat polislerinin de desteğiyle Altındağ'da 20 ayrı adrese operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda 13 kişi gözaltına alındı. Yakalanan zanlıların işyerleri ve ikametlerindeki aramada, çalıntı otomobillere ait olduğu tespit edilen bazı malzemeler ele geçirilirken, çalıntı olduğu anlaşılan 25 otomobile el konuldu. 155'İ ARAYIP, HEDEF SAPTIRDILARYakalanan zanlıların 25 otomobili çalıp, hasarlı otomobilleri ‘change’ yapıp elden çıkardığı belirlendi. Şüphelilerin araçları çalarken 155'i arayarak hedefleri saptırdıkları, GSM şirketlerinin hasar tespit hizmetinden faydalandıkları ve çalıntı araçları boyanmış gibi göstererek farklı renkte sahte fatura kestikleri ortaya çıktı. Otomobilin çalınan bir vatandaşa, aracı emniyette teslim edildi. Vatandaş, “Arabamı bir pastanenin önünde bırakmıştım, alışverişten çıktığımda arabam yoktu.” dedi.

Zanlıların otomobilleri çalma anı ise güvenlik kameralarına yansıdı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 13 kişi mahkemeye sevk edildi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı