Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

YGS için geri sayım sürüyor

17 Mart 2013 Pazar günü yayınlandı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), sınavlarda güvenliği sağlamak için son yıllarda artırdığı önlemlerine bir yenisini daha ekliyor.

ÖSYM, hazırladığı 4 kamu spotu ile 2013 Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) gireceklere uyarılarda bulundu. Yaklaşık 40'ar saniyeden oluşan 5 ayrı kamu spotunda, salonlarda sınavın uygulanışının kamera ile kayıt altına alınacağı ve sınavdan sonra kamera kayıtları üzerinde yapılan incelemede kurallara aykırı davranışta bulunanların sınavlarının geçersiz sayılacağı ifade edildi. ÖSYM, 24 Mart 2013 tarihinde yapılacak 2013-YGS’ye girecek öğrencileri sınavla ilgili bilgilendirmek amacıyla 5 ayrı kamu spotu hazırladı. Adayları sınavın uygulanmasına yönelik bilgilendirme amacıyla ÖSYM tarafından hazırlanan kamu spotunun ilki sobalı bir evin salonunda geçiyor. Filmde, ders çalışan bir adaya, kardeşi sobanın üzerinde demlenen çayı bardağa doldurup veriyor. İkinci spotta ise otobüste test çözen bir öğrenci görülüyor. Diğer spot filmde ise akşam soru çözerken uyuyakalan aday gösteriliyor. İlk üç kamu spotunda da adayların sınavlara hazırlanırken çektiği zorluklar anlatılıyor ve ''Emeğiniz emanetimizdir. Siz de emeğinize sahip çıkın, soru kitapçığı numarasını ve cevapları doğru kodlayın.'' uyarısında bulunuluyor.Diğer iki kamu spotunda ise adaylara şu uyarılarda bulunuluyor: “Sınav yapılacak binaya en geç saat 09.00’da gelmiş olun. Hiçbir eşya emanet olarak alınmayacağı için sade giyinin. Çanta, cep telefonu, saat, kolye, küpe, bilezik, broş, bozuk para gibi metal eşyalar ve her türlü elektronik ve mekanik cihaz binaya sokulmayacağı için kesinlikle yanınızda getirmeyin. Sınava girebilmek için sınava giriş belgesi ve güncel fotoğraflı TC kimlik numarası yazılı nüfus cüzdanınız mutlaka yanınızda olsun. Yüzünüz kimlik tespitini sağlayacak şekilde açık olmalıdır. Salonlarda sınavın uygulanışı kamera ile kayıt altına alınmaktadır. ÖSYM tarafından sınavdan sonra kamera kayıtları üzerinde yapılan incelemede sınav kurallarına aykırı davranışta bulundukları tespit edilenlerin sınavları ÖSYM Yönetim Kurulu’nca geçersiz sayılacaktır. Unutmayın alınan tüm önlemler sizlere adil yarışma imkanı sağlamayı amaçlamaktadır.”


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı