Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

3 çocuk için teşvik geliyor

3 Şubat 2013 Pazar günü yayınlandı Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, nüfus artışını hızlandırmak için yeni teşvik sistemlerinin gelmesi gerektiğini söyledi.

Ankara Sanayi Odası (ASO) meclis toplantısına katılan Kalkınma Bakanı, basının sorularını cevapladı. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) uzun vadede nüfus artışıyla ilgili araştırma yaptığını açıklayan Bakan Cevdet Yılmaz, “Nüfus hızımız düştü. Uzun vadede Avrupa’nın yaşadığı sorunları yaşamamız mümkün. Bunun önüne geçmek için yeni teşvik unsurlarını tartışmalıyız. Bizde anne olgusu çok önemli. Bu yüzden yapacağımız teşvik unsurları anne üzerinden yürümeli. İş gücü piyasalarında daha esnek çalışma şartları getirilmeli.” dedi.

Türkiye’de çalışanların yüzde 18’nin kamuda yüzde 87’sinin de özel sektörde çalıştığını vurgulayan Bakan Yılmaz, teşviklerin sadece kamuya özgü değil, özel sektörü de içine alması gerektiğine dikkat çekti.Nüfus artışı için gündeme gelecek yeni teşviklerin kısa vadede olmadığını kaydeden Cevdet Yılmaz, “Teşvikler konusunda kısa vadede bir şey beklenmemeli. Uzun vadede teşvikler olmalı. Uzun vadede nereye gittiğimizi görüp nüfus açısından tedbir almalıyız. TÜİK’in çalışmalarını yakında sizinle paylaşacağız.” diye konuştu.

TURİZM GELİRLERİ YENİDEN HESAPLANACAK
Turizm gelir hesaplamalarının yeniden yapılacağını bildiren Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “Kayıt dışı kalan bazı gelirlerimiz var. Türkiye’de daha fazla döviz girdisi var. Ancak bunları resmi kayıtlara alamıyoruz. Ulaşımla ilgili, paket turlarla ilgili, VIP hizmetlerle ilgili bazı gelir kalemleri turizm gelir hesaplamalarına alınmamış. Bu yüzden turizm gelirlerimizi yeniden hesaplayıp sizlerle yeniden paylaşacağız.” ifadelerini kullandı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı