Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

33 tır Suriye için yola çıktı

4 Ocak 2013 Cuma günü yayınlandı Suriye'de yaşanan olaylardan etkilenen Suriyelilere yardım için Türkiye'deki sivil toplum kuruluşlarının başlattığı ''Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye'' kampanyası kapsamında Yardım Eli Derneği ve İngiltere SKT Welfare Derneği tarafından Suriye'ye 10 tam donanımlı ambulans ile 10 tır battaniye gönderildiği bildirildi.

Yardım Eli Derneği Başkanı Sadık Danışman, Reyhanlı Belediyesi önünde yaptığı açıklamada, komşuluk ilişkilerinin yanı sıra Türkiye ile aile bağlarının olduğu Suriye'de insanlık dramı yaşandığını söyledi.

Suriye'deki olaylar nedeniyle sivil halkın vurulduğunu ifade eden Danışman, yaşananlara seyirci kalamadıklarını ve düzenlenen kampanyaya destekte bulunduklarını kaydetti.

Yardım kapsamında 10 tam donanımlı ambulans ile 10 tır battaniye gönderdiklerini vurgulayan Danışman, desteklerinin bundan sonra da devam edeceğini belirtti.

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi de, Hama, Halep, İdlib'de elektrik ve suyun olmadığını söyledi.

20 araçtan oluşan konvoydaki yardımların, Hatay'ın Reyhanlı ilçesi Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye gönderildiği öğrenildi.

Bu arada Suriye'ye yardım konvoyunda, İngiltere SKT Welfare Derneği'nden kadın ambulans şoförlerinin de yer aldığı dikkat çekti.

Yardım kuruluşlarının Reyhanlı ilçesinden geçişi sırasında ilçede akrabalarının yanında kalan Suriye vatandaşlarının sevinç yaşadıkları görüldü.

Muhabir: Cem Genco / İsmihan Özgüven

Yayıncı: Tevfik Işık


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı