Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Ölüm getiren hata

2 Ocak 2013 Çarşamba günü yayınlandı İzmir'in Bornova ilçesinde, akrabaları ile çıktığı evin terasında havai fişek gösterisini izlerken kimliği belirsiz kişilerce açılan ateş sonucu başından vurulan 11 yaşındaki Arif Dallı, hastaneye kaldırıldı.

Yeni yılın ilk dakikalarına girildiği anlarda maganda kurşunu yine bir ailenin yüreğini yaktı. Olay, gece Mevlana Mahallesi 7057 Sokak 7 numarada meydana geldi. Gittikleri akraba ziyareti dönüşü evlerine gelen inşaat işçisi Şerafettin Dallı (38), ev hanımı eşi Yıldız Dallı (30) çiftinin 5 çocuğundan tek erkek olan Arif Dallı, diğer akrabaları ile yeni yıl için gökyüzüne atılan havai fişek gösterisini izlemek amacıyla binanın 3'üncü katındaki terasa çıktı.

Fişeklerin aydınlattığı gökyüzünü izleyen küçük Arif, akrabaların gözlerinin önünde bir anda kanlar içinde yere yığıldı. Beton zeminde kanlar içinde kalan Arif'i, babası Şerafettin Dallı otomobili ile Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırdı. Hastanede tedavisi süren küçük Arif'in başındaki mermi çekirdeğinin tehlikeli olduğu için çıkarılmadığı, şimdilik uyutulduğu öğrenildi.

Nihat Gündüz İlköğretim Okulu 5'inci sınıf öğrencisi olan ve 4 kız kardeşi bulunan Dallı, hastanenin Anestezi Yoğun Bakım Servisi'nde tedaviye alındı. Baba Şerafettin Dallı, çocuğunun başı dönüp yere düştüğünü sandığını belirterek, “Çocuklar çatıya havai fişek gösterilerini izlemek için iki dakikalığına yukarıya çıktı. O anda nerden geldiği belli olmayan mermi oğluma isabet etmiş. Hastaneye gelene kadar mermi olduğunu bilmiyorduk” dedi.

MAGANDA KURŞUNUNDAN ÇOCUKLAR ÖLMESİN
Durumu öğrendiğinde şok olduklarını anlatan Dallı, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bizim başımıza geldi başka ailelerin başına gelmesin. Çocuklar maganda kurşunlarından ölmesin. Kimseyle bir düşmanlığımız ya da husumetimiz yok. Magandaların bir hatası. Her önüne gelen eline silah alıyor böyle oluyor işte.”

Arif Dağlı'nın dayısı Mehmet Yavuz da, havai fişekler patlarken silah sesi duyduklarını söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:
“Havai fişekler patlarken o an silah sesleri duyduk. Silah seslerinden sonra bir anda yeğenimi yerde gördüm. Kanlar içinde yattığını görünce eniştesi hemen kucağına alıp aşağı indirerek hastaneye götürdük. O an çatıda annesi, anneannesi, kız kardeşleri Arif'in yanındaydı. Kurşun onlara gelebilirdi. Bizim kimseyle ne düşmanlığımız ne de husumetimiz var. Yeğenim, terbiyesizin biri yüzünden vuruldu.”

Olayla ilgili çocuğu yaralayan kişinin kimliğinin belirlenmeye çalışıldığı ve yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı