Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Adalar'da fayton keyfi bitiyor mu

25 Mart 2012 Pazar günü yayınlandı Adalar’daki atlı faytonların kaldırılmasıyla ilgili iddiaları cevaplayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, esnafı mağdur etmeyeceklerini söyledi.

Adalar’da, esnaf ve vatandaşlar ne istiyorsa o yönde hareket edeceklerini belirten Topbaş, “Faytoncuların da talep ettiği şekilde, ahırlar yetmediği için sayılarının azaltılması söz konusu.” dedi.

Eski Vatikan Türkiye Temsilcisi Georges Marovitch’in Saint Esprit Kilisesi'nde düzenlenen cenaze törenine katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, törenin ardından Adalar'da faytonların kaldırılmasıyla ilgili soruları cevapladı.

Faytoncuların talebi doğrultusunda çalışmalar yapıldığını ifade eden Topbaş, “Orada esasında faytoncuların da talep ettiği şekilde, ahırlar yetmediği için sayılarının azaltılması söz konusu. Bu, geçmişten beri sayın Çoşkun başkanımızın talebi ile bize gelmişti. Kalktığı zaman elektrikli olur olmaz o farklı bir şeydir. Böyle bir şey olursa, esnafı da mağdur etmeyi düşünmeyiz. Biz orada halkın hizmetindeyiz. Halk ne istiyorsa o olur. ‘Adada fayton azaltılmasın’ deniyorsa veya ‘elektrikli olmasın’ deniyorsa, evet.” ifadelerini kullandı.

Haftasonları adalarda insan hareketliliği yaşandığını belirten Topbaş, “Orada halka hizmet vermek gerekiyor. Eğer elektrikli faytonla destek verilecekse, faytoncuları ortak edecek bir sistem de konulabilir. Esnafın mağdur olmasını asla istemeyiz. Azalttığımızda, eğer mevcut faytonlar yeterliyse hiç gerek yok. Elektrikli sistem koymaya da gerek yok. Biz orada insanlar için varız.” diye konuştu.

Eski Adalar Belediye Başkanı Coşkun Özden ise faytonların denetlenmesi ve rehabilite edilmesi noktasında, belediye başkanlığı döneminde çalışmalar yapıldığını anlattı. Faytonların azaltılması için faytoncu esnafının talebi olduğunu hatırlatan Özden, “Yani faytonlar 180’e indirilip daha düzgün bir şekilde rehabilite edilip, denetlenip, Adalar’a yakışır bir şekilde düzenlenecekti. Faytoncu esnafının ve halkın arzuları dışında hiçbir şey olmaz. Faytonların bir miktar azaltılıp denetlenerek çalışmasıdır benim şahsi düşüncem. Akülü araçlar da elektrikli araçlar da buraya girerse Adalar araç cehennemine dönüşür.” şeklinde konuştu .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı