Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Pozantı cezaevinde taciz iddiaları

2 Mart 2012 Cuma günü yayınlandı Adana Pozantı M Tipi Çocuk Cezaevindeki tutuklulara ilişkin “tecavüz, taciz ve işkence” iddiaları incelemeye alındı.

Konuyla ilgili Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sefa Mermerci ve Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Mustafa Onuk, 282 kişilik kapasitesi olan Pozantı M Tipi Cezaevinde mahkumlar ve görevlilerle görüştü. Olaylar ilk basına yansıdıktan sonra da bir cezaevi müfettişinin kuruma gönderilmişti.

Kamuoyunun bu konudaki duyarlılığı dikkate alınarak, müfettiş sayısının üçe çıkartıldığı bildirildi. Yetkililer geçen yıl Meclis Araştırma Komisyonu tarafından araştırılan iddiaların Adalet Bakanlığınca 'üst düzeyde 'takip edildiğini belirtiyor. Adana Barosu Başkanı Aziz Erbek de söz konusu iddiaları de yakından takip edildiğini ifade etti.

2007 'den beri Pozantı M Tipi Cezaevine getirilen birçok çocuğun müdafi avukatlığını yapan 35 yıllık hukukçu Ahmet Refik Dilmen, basına yansıyan iddialarla ilgili 'biraz abartı var gibi geldi bana 'açıklamasını yaptı. Pozantı Cezaevinde kapıların değiştirilip, boyandığını ve koşuların yaklaşık 1 milyon TL. 'lik bir harcama ile adeta 'beş yıldızlı otele 'dönüştürüldüğünü savunan Dilmen, “Kötü muamele iddiaları var. Dışarıdan bunu beni bilmem mümkün değil ama bugüne kadar ben bir şikâyet de almadım. Cezaevi şartlarına göre çocukların rahat edildiğini görüyor ve böyle düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Pozantı Cezaevinin kapatılması için sanki bir yerden “düğmeye basılmış gibi” değerlendirdiğini vurgulayan Dilmen, şunları söyledi: “İşte 'cezaevi Adana ve Mersin 'e 100 km. uzakmış, aileler zorluk çekiyormuş 'gibi şeyler söyleniyor. Buranın kapatılması için bir takım senaryolar yazılıyor gibi. Yılda asgari ortalama 100 çocuğun müdafi avukatlığını yapıyorum. Bugüne kadar yaklaşık 600 çocuğun avukatlığını yaptım. Fakat öne sürüldüğü kadar burada abartılı olayların olduğunu düşünmüyorum.”


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı