Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

İşte Eurovısıon klibimiz!

16 Mart 2012 Cuma günü yayınlandı Türkiye’yi, Azerbaycan’da düzenlenecek Eurovision şarkı yarışmasında temsil edecek olan Can Bonomo'dan şaşırtan açıklama. ...

Türkiye 'yi, Azerbaycan 'da düzenlenecek Eurovision şarkı yarışmasında temsil edecek olan Can Bonomo, Rusya 'nın 7 nineden oluşan grubunu dinlediğini ve çok beğendiğini söyledi. Rusya 'nın ninelerinin tamamen Eurovision 'un ruhunu temsil eden bir ekip olduğunu belirten Bonomo, “Benim favorim diyebilirim. Çok güzel bir iş çıkarmışlar.” dedi.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Azerbaycan 'ın başkenti Bakü'de düzenlenecek Eurovision şarkı yarışmasında Türkiye 'yi temsil edecek olan Can Bonomo 'yu, Otaköy 'deki ofisinde kabul etti. Görüşmenin ardından, Bakan Bağış ve Bonomo basın mensuplarının karşısına geçti.

Avrupa Birliği Bakanlığı ofisinde çok değerli bir konuğu ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirten Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Can Bonomo 'nun Türkiye 'yi Avrupa 'nın en önemli yarışmalarından birisi Eurovision 'da temsil ederek, Türkiye 'nin gözü, kulağı ve sesi olacağını aktardı. Eurovision 'un, Avrupa 'nın en köklü, kurumsallaşmış yarışmalarından biri olduğunu belirten Bakan Bağış, Türkiye 'nin burada yıllardır müziği ve sanatıyla temsil edildiğini dile getirdi. Sertap Erener 'in 2003 Eurovision Şarkı Yarışması'nda aldığı birinciliği hatırlatan Bağış, “Can 'ın da çok başarılı bir şekilde ülkemizi temsil edeceğine yürekten inanıyorum. Bugün kendisiyle tanışmaktan, birlikte bugün vizyona giren klibini izlemekten, sohbet etmekten, yakından tanımaktan çok büyük haz duydum. Kendisine hepinizin huzurlarında başarılar diliyorum. Avrupa Birliği Bakanlığı olarak kendisine bu süreçte, ülkemiz için ortaya koyacağı temsil görevinde her türlü desteği vereceğimizi tekraren söylüyorum.” diye konuştu.

RUSYA 'NIN NİNELERİ FAVORİM

Basın mensuplarının rakiplerini izleyip izlemediği ve Eurovisyon 'a 70 yaşın üzerinde 6 kişilik nine grubu ile katılan Rusya'nın durumunu nasıl bulduğu yönündeki sorusu üzerine Can Bonomo, tüm rakiplerini izleme şansı bulamadığını belirtti. Rusya 'nın Eurovisyon grubunu dinlediğini ve inanılmaz sempatik bulduğunu belirten Bonomo, “Çok güzel olmuş. Tamamen Eurovisyon 'un ruhunu çok güzel yansıtabilecek bir şekilde çok enteresan bir iş çıkarmışlar. Benim favorim diyebilirim çok güzel bir iş çıkarmışlar. “ şeklinde konuştu.

Yarışmada derece hedefi olup olmadığının sorulması üzerine Can Bonomo, hiç böyle bir şey düşünmediğini ve sadece Türkiye 'yi en iyi şekilde temsil etmeyi düşündüğünü ifade etti. Bonomo, 'Bu bir yarışma, bu müziğin yarıştırıldığı bir yarışma. Burada 1 'inci, 3 'üncü, 5 'inci olacağım demek ne kadar doğru olur bilmiyorum. Ama ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağım.” dedi.

Eurovision şarkısının İngilizce olmasına yapılan eleştirilerin hatırlatılması üzerine söz alan Bakan Bağış, parçanın İngilizce olmasının uluslararası camiaya, Türkiye 'nin mesajının ulaştırılması ve parçanın hafızalarda yer edinmesi açısından doğru bir tercih olduğunu söyledi. İngilizce 'nin herhangi bir ülkenin dili değil küresel bir dil haline geldiğini belirten Bakan Bağış şöyle konuştu: “Ama biz bunun Türkçesini de biz Türkiye 'de keyifle candan dinleyeceğiz. Zaten Eurovisyon telaşı bittiğinden sonra eminim yeni CD 'sini çıkaracaktır. Hem mevcuttaki hem bundan sonraki şarkılarını ülke olarak büyük bir keyifle dinlemeye devam edeceğiz.”


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı