Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Şerafettin Elçi uğurlandı

28 Aralık 2012 Cuma günü yayınlandı Dün vefat eden Katılımcı Demokrasi Partisi Genel Başkanı, Diyarbakır Milletvekili Şerafettin Elçi için TBMM'de tören düzenlendi.

Hayatını kaybeden KADEP Genel Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Şerafettin Elçi için, Meclis'te devlet töreni düzenlendi. Törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. MHP'den katılım olmaması ise dikkat çekti.

Bir süredir kanser tedavisi gördüğü hastanede dün akşam hayatını kaybeden Diyarbakır Milletvekili Şerafettin Elçi için TBMM'de devlet töreni düzenlendi.

Törene Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Yardımcıları Beşir Atalay, Ali Babacan, Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve bazı milletvekilleri katıldı.

Aile, başsağlığı dileklerini kabul etti. Törene, MHP'den katılım olmaması dikkat çekti. Elçi'nin cenazesi yarın Cizre'de toprağa verilecek.

ŞERAFETTİN ELÇİ
Şerafettin Elçi, 14 Mart 1938'de Cizre'de doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Serbest avukat olarak çalıştı. 1995 yılında Kürt Kültür ve Araştırma Vakfı adını alan Kürt Hak ve Özgürlük Vakfı'nı kurdu ve başkanlığını yürüttü. 1997-1999 tarihleri arasında Demokratik Kitle Partisi'nin Genel Başkanlığını yaptı. 42. Hükümet'te Bayındırlık Bakanlığı da yapan Elçi, evli ve 6 çocuk babasıydı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı