Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Esed askerlerinin son hedefi

22 Aralık 2012 Cumartesi günü yayınlandı Suriye'de Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflere karşı ağır silahlarla düzenlediği operasyonlar sonucu ölü sayısının 146'ya yükseldiği bildirildi.

Merkezi Londra'da bulunan Suriye İnsan Hakları Örgütü , güvenlik güçlerinin hava, tank ve roketlerle Şam'ın Duma, Doğu Guta, Aseli, Kabun, Tadamun ve Mudamiye bölgelerine saldırması sonucu 53 sivilin hayatını kaybettiğini, onlarca kişinin yaralandığını ve onlarca evin yıkıldığını kaydetti.

Şam'ın Rukneddin bölgesinde meydana gelen şiddetli patlamanın ardından bölgeden yoğun silah seslerinin yüklediğini bildiren SNHR, ayrıca operasyonlarda, Hama'da 28, Halep'te 23, İdlib'de ve Dera'da 12'şer, Humus'ta 10 ve Deyru'z Zor kentinde 8 olmak üzere ülke genelindeki olaylar ölü sayısının 146'ya çıktığını duyurdu.

Bu arada, operasyonların yoğun olduğu yerlerde halkın mutfak tüpü, ekmek ve diğer bazı temel ihtiyaç maddelerini temin etmekte sıkıntılar yaşadığını aktaran Suriye Genel Devrim Konseyi , Halep ve Şam'ın banliyöleri ile Humus ve Hama kentinde Özgür Suriye Ordusu ve Esed güçleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını aktardı.

Muhabir: Ali Demir / Bülent Şahin Erdeğer

Yayıncı: Tarkan Demir


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı