Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Polis karakoluna saldırı

10 Aralık 2012 Pazartesi günü yayınlandı Yenibosna'da polis merkezine kimliği belirsiz kişilerce saldırı düzenlendi.

Saldırganlar, polis merkezine önce iki adet el bombası attı, ardından uzun namlulu silahlarla ateş etti. El bombalarından biri patladı, bir tanesi ise patlamamış halde bulundu. Olayda iki polis hafif şekilde yaralandı. Kadın saldırgan yaralı halde yakalandı, erkek saldırgan kaçarak izini kaybettirdi.Olay Bahçelievler İlçe Emniyet Müdürlüğü Yenibosna 75. Yıl Polis Merkezi önünde saat 21.30'da meydana geldi. Biri kadın iki saldırgan polis merkezi önüne gelerek karakolun bahçesine iki el bombası attı. Ardından bahçeye giren iki polis otomobiline uzun namlulu silahlarla ateş etti. Karakoldaki polis ekipleri saldırıya anında karşılık vermesi üzerine saldırganlar kaçmaya başladı.

KADIN SALDIRGAN KAPÇONUNU ÇIKARIP EŞARP BAĞLADI, POLİSTEN KURTULAMADI


Kaçan saldırganları kovalayan polis ekipleri, kadın saldırganı karakola 300 metre uzaktaki bir parkta yaralı halde yakalayıp gözaltına alındı. Kadın saldırganın yakalanmadan önce başına geçirdiği kapçonu çıkarıp eşarp bağladığı görüldü.

Diğer saldırgan ise kaçarak izini kaybettirdi. Yakalanan kadın saldırganın üzerinde el bombası, tabanca ve uzun namlulu bir silah çıktı. Yaralı kadın saldırgan Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

POLİS EKİPLERİ SAATLERCE KAÇAN SALDIRGANI ARADI

Saldırının ardından kaçan erkek saldırganlardan biri polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Diğer saldırgan ise polis ekipleri tarafından saatlerce arandı. Ahmet Taner Kışlalı Caddesi’ni trafiğe kapatan polis ekipleri, otolar üzerinde uygulama yaptı. Çevredeki parkları kafeleri didik didik arandı.

POLİS MERKEZİNİN BAHÇESİNDE PATLAMAMIŞ HALDE EL BOMBASI BULUNDU

Olay yeri inceleme ekipleri, polis merkezi bahçesinde ve önünde delil topladı. Delil toplayan polis ekipleri, bahçede saldırganlar tarafından atılan ve patlamamış halde el bombası buldu. Olay yerine bomba imha uzmanı çağırıldı. Olay yerine gelen özel giyimli bomba imha uzmanı, el bombasını kontrollü şekilde patlattı.

OLAY YERİNDE İNCELEME YAPAN HÜSEYİN ÇAPKIN AÇIKLAMA YAPTI


İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın el bombası atılan Bahçelievler 75. Yıl Polis Merkezi'ne gelerek incelemelerde bulundu. Çapkın çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada. ''Karakolumuza karşı terörist bir saldırı olduğu anlaşılıyor. Bir el bombası atılmış. Polislerin fark etmesi ile teröristler kaçıyor. Arkadaşların kovalamacası sonrası teröristlerden kadın olan yakalandı. Teröristin üzerinde bir uzun namlulu silah, bir el bombası ve bir tabanca yakalandı. Saldırı sonucu yaralı memurumuz yok." dedi.

Hüseyin Çapkın, kaçan teröristin yakalanması için operasyonların sürdürüldüğünü belirtti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı