Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kamer Genç'e protesto şoku

3 Aralık 2012 Pazartesi günü yayınlandı Tunceli’de 7 bin kişi, düzenlenen yürüyüşle barajları protesto etti.

Protesto yürüyüşüne katılan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in söz almasına tepki gösteren kalabalık, alanı terk etti.

Tunceli’de yapılması planlanan, barajları protesto etmek amacıyla bir araya gelen 7 bin kişi, Kışla Meydanı'nda bulunan Seyit Rıza Parkı'nda bir araya geldi. 'Dersim’de baraj istemiyoruz' pankartı açan kalabalık grup, baraj yapılmak istenen İnönü Mahallesi'ne kadar yürüdü. CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, BDP’li Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin, Pertek ve Hozat belediye başkanlarının da katıldığı yürüyüşte sık sık baraj karşıtı sloganlar atıldı.Dersimspor futbolcuları ve taraftarlarının da bulunduğu protesto yürüyüşünde İnönü Mahallesi'ne gelen grup, oturma eylemi ile bir süre yolu trafiğe kapattı. Munzur Doğa Aktivistleri adına bir açıklama yapan Haydar Çetinkaya, Tunceli’de Munzur ve Pülümür Vadisi'nde toplam 23 baraj projesi bulunduğunu belirterek, Tunceli’de yapılmak istenen barajlara geçit vermeyeceklerini ifade etti.

Çetinkaya, “Dersim’de planlanan 23 baraj ve hes projesi var. Bunlardan bir kısmı tamamlanarak faaliyete geçti. Peri Vadisi üzerinde bir kısmı devam ediyor. Bunun dışında gerek Munzur Vadisi gerek Pülümür Vadisi olmak üzere Dersim’in akan bütün derelerinde tüm nehirlerinde Hes ve baraj projeleri var. Daha kaç tane yapacaklar bilemiyoruz. Dersim halkı, tüm demokratik haklarını kullanarak bu barajları durduracaktır.” dedi.

Dersim insanının, göçün ve katliamın ne olduğunu çok iyi bildiğini ifade eden Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin ise “Bugün barajlarla birlikte bu topraklar bizden alınmak isteniyor. Biz Kızılbaşlar olarak, bizim inançlarımız, bu iki vadinin içinde bulunuyor. Tarihi mirasları şöyle ya da böyle yerine koyabiliriz ama doğal varlıkları hiçbir şekilde geri getiremeyiz. Enerji politikalarında Dersim’de yapılan barajların hiçbir katkısı olmadığını çok iyi biliyoruz.” diye konuştu.

KAMER GENÇ VE CHP’YE TEPKİ
Bu arada, Tunceli’de binlerce kişinin katıldığı baraj karşıtı yürüyüşe katılan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, konuşmak için kürsüye çıkınca yuhlandı. Kamer Genç’e tertip komitesi tarafından söz verilmesine tepki gösteren kalabalıktan bazıları, Kamer Genç’in 1938 katliamının savunucusu olduğunu öne sürerek, alanı terk ettiler.Kamer Genç ise kürsüye çıktığı zaman AK Parti milletvekillerinin çıldırdığını söyleyerek kendisini savundu. Kendisine yuh çeken insanları peşin hükümlü olmakla suçlayan Kamer Genç, kendisine yapılan bu protestonun belediye başkanlarının tezgahı olduğunu savundu. Dersim’de yaşanan tabiat katliamı için burada olduğunu savunan Genç, “Bu, belediye başkanlarının tezgahı. Ben onları dinledim onlar da beni dinleselerdi. Biliyorsunuz her kürsüye çıktığımda AK Parti’liler çıldırıyorlar. Niye çıldırıyorlar, demokrasi için insan hakları için ülkede yaşanan talanla mücadele ettiğim için rahatsız oluyorlar. Bu halk 30 senedir beni seçiyor. Bunlar hep benim karşımda, ben dedim siyaseti bırakayım ama bunların yüzünden bırakmayacağım.” diyerek tepkisini gösterdi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı