Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Çiller 28 Şubat'ı anlattı

8 Kasım 2012 Perşembe günü yayınlandı Meclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'yla görüşmesinin ardından açıklama yapan eski Başbakanlardan Tansu Çiller, 28 Şubat darbesinde asıl hedefin kendisi olduğunu söyledi. Çiller, 28 Şubat'ın ekonomik faturasının da 251 milyar TL olduğunu ifade etti.

Tansu Çiller, TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu'na verdiği görüşlerin ardından kameraların karşısına geçti.

İşte dönemin Başbakanı Tansu Çiller'in çok önemli açıklamaları:

Evet. 28 Şubat ezber bozan bir darbedir. Ancak bu 28 Şubat darbesinin diğer darbelerden 2 farkı vardır.

Birincisi bu darbenin kesit olmayışı, bir süreç oluşudur. Bir tarihte başlayıp, bir tarihte bitmemiştir.

İkincisi ise bu darbe topla tüfekle yapılmamış olmasıdır. Sincan’da tanklar yürümüştür. Ama Meclis’e kilit vurulmamıştır.

Çoğunluk Azınlığa Dönüştü

Meclis’in çoğunluğuna iktidar kurma yetkisi verilmeyerek, azınlığa veriliyorsa orada demokrasiden bahsedilemez. Bir iktidar kurma çabası içerisinde olan çoğunluk, ikna odalarında, bir diğer azınlığa karşı, korku, şantaj, ikbal vaadi ile korkutuluyorsa orada demokrasiden bahsedilemez. Çoğunluğu belirleyen millet iradesidir. Siz o çoğunluğu azınlığa çevirirseniz ve bunu da Meclis iradesiymiş gibi göstermeye çalışırsanız ileri demokrasiyle bağdaşmaz. Evet. 28 Şubat bir darbedir.

Tek Hedef Tansu Çiller
Aslında Batı Çalışma Grubu’nun tek hedefi Tansu Çiller’i siyaseten bitirmek olarak konmuştur. Çiller siyaseten bitirilirse, Doğruyol partisi bitirilecektir. Böylece Refah-Yol hükümeti düşürülecektir. Amaç budur.

Tansu Çiller Genel Başkanlıktan alınmış. Doğruyol partisi dağılmış. Ancak bundan en büyük zararı Tansu Çiller veya Doğruyol değil, millet görmüştür.

Darbenin Maliyeti 251 Milyar TL

Darbenin Türkiye’ye maliyeti 251 milyar lira olmuştur. Bu rakam o günün milli gelirinin yaklaşık 1,5 katına tekabül ediyor. Türkiye’nin yaptığı bir çok yatırımdan çok daha fazla bir mebladır. Birçok insan işsiz kalmıştır. Ancak meselenin sorumlusu sadece TSK değildir. Hepimiz öz eleştiri yapmalıyız. Yargının, medyanın, sivil toplum kuruluşlarının bu öz eleştiriyi yapması gerekiyor.

Kişisel Hesabım Yok

Kimse ile kişisel bir hesabım yok. Kimseden şikayetçi olmayı düşünmedim. Bütün bunları bir ders çıkarmak için fırsat olarak görüyorum.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı