Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Çiller savcıya 28 Şubat'ı anlattı

4 Ekim 2012 Perşembe günü yayınlandı DYP eski Genel Başkanı Tansu Çiller, 28 Şubat soruşturmasıyla ilgili verdiği ifadenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

28 Şubat soruşturması kapsamında Refah-Yol hükümetinin Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller, "mağdur” ve “tanık" sıfatıyla ifade verdi. Çiller, “DYP kanadı hedef seçilmiş. Batı Çalışma Gurubu, birinci amaç olarak DYP'yi çökertmek için kapsamlı bir çalışma sürdürmüş” dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 28 Şubat soruşturmasında önemli bir gelişme yaşandı.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili, 28 Şubat dönemine ilişkin ifadesine başvurmak için Tansu Çiller'e davetiye gönderdi.

Tansu Çiller'in bugün Ankara Adalet Sarayı'na gelerek “mağdur” ve “tanık” olarak ifade verdi.

İfadesinin ardından gazetecilere açıklama yapan Çiller, kısaca şunları söyledi:

"Birkaç gün önce sayın özel yetkili Cumhuriyet savcısı beni aradı ve kendisinin 28 şubat sürecine ilişkin ciddi ve geniş kapsamlı bir çalışma yaptığını ve bu çerçevede özellikle bizimle ilgili çok ciddi mağduriyet unsurları gördüğünü ifade etti.

Savcıyı dinleme imkanım oldu. Gerçekten geniş çaplı bir çalışma yapılıyor. Bu süreç içerisinde görülüyor ki, üzüntüyle görülüyor ki, o dönemin hükümetinin özellikle Doğru Yol Partisi kanadı hedef seçilmiş. Birinci amaç olarak DYP'yi çökertmek olarak Batı Çalışma Grubu kapsamlı bir çalışma sürdürmüş. Bunu yapmak için o partinin genel başkanını örtülü ve doğrudan yıpratabilmek için her türlü haber ve imkanın kullanılması gerektiğini birinci amaç olarak belirlemişler.

Bu süreçte Refah Partisi kapatıldı ve hükümet düştü. Bu darbede de en fazla mağdur olan milletimiz olmuştur. Milletvekili ikna odalarıyla yeni hükümetler kurulmuş, milletvekili transferiyle hükümet düşürülmüştür. Batırılan bankalar, trilyonlarla ifade edilen rakamlar milletimize yük olarak üzerine almıştır. Sadece dinledim, bilgileri gördüm, belgelere şahit oldum.

Görüşlerimi açıklamak yerine bu görüşlerimi ileride Meclis Darbe Komisyonu’nda anlatmayı daha verimli buluyorum. Hiçkimseden şikayetçi olmadım."


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı