Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Saakaşvili dönemi bitti

3 Ekim 2012 Çarşamba günü yayınlandı Gürcistan'da halk, parlamentoyu belirlemek için bugün TSİ 07.00'da oy kullanmaya başladı

3 milyon 613 bin 851 kayıtlı seçmenin bulunduğu Gürcistan'da halk, sabah erken saatlerde oyunu kullanmak için oy kullanma merkezlerine gelmeye başladı. Gürcistan'da ülke genelinde 73 seçim bölgesi ve 3 bin 684 oy kullanma merkezi bulunuyor.

Parlamentodaki 150 koltuk için ise 14 parti ve 2 seçim koalisyonundan toplam 2 bin 805 aday mücadele veriyor.

Yasal sürece göre, söz konusu seçimlerin geçerli olabilmesi için seçmenlerin en az üçte birinin oy kullanması gerekirken, partiler için seçim barajı yüzde 5 olarak belirlendi.

Seçimi yerli gözlemcilerin yanısıra AB, AKPM, AGİT gibi çeşitli uluslararası kuruluşlardan çok sayıda yabancı gözlemci izliyor.

SONUÇLAR GECE YARISINDAN SONRA BELLİ OLACAK
Sandıkların TSİ 19.00'da kapanması beklenirken, resmi olmayan ilk sonuçların da bu gece veya yarın sabah açıklanması öngörülüyor.

Bu arada, yapılan çeşitli anketlere göre, parlamentodaki 150 koltuk için yarışacak partiler arasında özellikle Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'nin başkanlığındaki Birleşik Ulusal Hareket Partisi (BUHP)ile ''Gürcistan Hayali'' koalisyonuna şans tanınıyor.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı