Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Baykam'a bıçaklı saldırı

2 Ekim 2012 Salı günü yayınlandı Ressam Bedri Baykam’ı bıçaklayan sanığın akıl sağlığının yerinde ve cezai sorumluluğunun tam olduğu belirtildi.

Baykam ile yardımcısı Tuba Kurtulmuş’un bıçaklanmasıyla ilgili davaya devam edildi. İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Mehmet Çeliker getirildi.

Baykam’ın da katıldığı duruşmada mahkeme başkanı, İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan sanığın akıl sağlığıyla ilgili istenen raporun geldiğini belirtti.

Kurumdan mahkemeye gönderilen raporda, akıl hastalığı veya zeka geriliği bulunmadığı belirtildi. Raporda, “Mehmet Çeliker’in kurumumuzca yapılan muayenesi sonucu elde edilen bilgi ve bulguların yorumlanmasından, cezai sorumluluğunu müessir ve kişide şuur ve harekat serbestisini ortadan kaldıracak veya azaltacak mahiyet ve derecede herhangi bir akıl hastalığı ve zeka geriliği saptanmadığı, adli dosya tetkikinde sanığın mezkur suçu işlediği sırada fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını idrak etme ve bu fiil ile ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneğini ortadan kaldıracak boyutta bir akli arızanın içinde olduğuna delalet edecek herhangi bir tıbbi bulgu ve belgeye de rastlanmadığı, bu duruma göre Mehmet Çeliker’in 18.04.2011 tarihinde sanığı bulunduğu suça karşı cezai sorumluluğu tam olduğu oy birliği ile mütalaa olunur.” denildi.Sanık Çeliker’in tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı erteledi. Baykam ve Kurtulmuş, katıldıkları bir toplantı çıkışında 18 Nisan 2011 tarihinde, Çeliker tarafından bıçaklanmıştı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı