Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Prens ve eşi camide

15 Eylül 2012 Cumartesi günü yayınlandı Cambridge Düşesi Kate Middleton hayatında ilk defa cami ziyaretinde bulundu. Saçını örten ve kayınvalidesi Prenses Diana'nın 20 yıl önceki bir cami ziyaretinde üzerinde bulunan kıyafete benzer bir elbise giyinen Middleton, Prenses Diana'yı hatırlattı. Kate ile Başkan Faudziah İbrahim arasında geçen diyalogda ise konu Ayasofya'ydı.

Cambridge Dükü ve Düşesi, Prens William ve Kate Middleton, Diamond Jubilee çerçevesinde Güneydoğu Asya ülkesi Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'u ziyaret etti.
Burada Assyakirin Camii'ne ziyarette bulunan çiftin İslam Dini'ne saygısı ve duyarlılığı gözden kaçmadı.

BeyazGazete

Hayatlarında ilk kez cami ziyaretinde bulunan çift ayakkabılarını çıkardı ve zaten camiye geleceği için uzun elbise giyinen Kate Middleton saçlarını örttü.


Prenses Diana'nın Hatıraları Canlandı

Wales Prensesi Diana'da Pakistan ve Mısır'a ziyareti sırasında aynı şekilde İslam inancına saygı göstermiş ve benzer tarzda giyinip saçını örtmüştü. Prenses Diana'nın özellikle 1992 yılında Mısır'da bir cami ziyareti sırasında üzerinde bulunan kıyafeti Middleton'ınkine oldukça benziyordu.



''Ayasofya'' kelimesi geçince çok heyecanlandı

Camide Geliştirme Bölümü Yönetim Kurulu başkanı Datin Faudziah İbrahim ile Kate Middleton arasında 6 dakika süren bir diyalog yaşandı.
Konuşma esnasında Faudziah İbrahim Ayasofya Camii'nden bahsettiği anda heycanlanan Kate büyük bir ilgi ile 'İstanbul'a gittiniz mi? Ben gitmeyi çok isterim. 'Ben Ayasofya'yı duydum ama hiç orda olmadım . Siz çok şanslısınız. İki defa orda olmuşsunuz. Bir gün oraya gitmeyi gerçekten çok isterim. Orası muhteşem görünüyor.'dedi.

Kate daha sonra Prens Charles'in de İslam Mimarisi'ne ilgi duyuğunu ilk kez Faudziah İbrahim'den öğrendi.

Gazetecilerle konuşan Faudziah İbrahim, ''Kate ve William gerçekten kapsamlı bir araştırma yapmışlar. İslam Mimarisi konusunda çok şey biliyorlar'' dedi.

Habere İngiliz basınında geniş yer verildi.

BeyazGazete tarafından DailyMail.co.uk 'den derlenmiştir.




HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı