Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

En önemli projeler

7 Eylül 2012 Cuma günü yayınlandı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Hızlı Geçiş Sistemi'nde bakiyenin 30 lira altına düşmesi durumunda etiket hesabının kara listeye alınıp kapatılması uygulamasına yönelik tepkilere ilişkin, ''En uzun mesafeye gidiş-geliş ücreti hesaplanıyor. Asgari o kadar olması isteniyor. Bu gayet doğal bir şey. Vatandaşın onun üzerinde çok fazla durmaması lazım'' dedi.

Bakan Yıldırım, Ayazağa'daki Kaan Heliport'un açılış töreni sonrasında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Uygulamaya 17 Eylül'de girecek HGS'de bakiyenin 30 lira altına düşmesi durumunda etiket hesabının kara listeye alınıp kapatılması uygulamasına yönelik tepkilerin hatırlatılması üzerine Bakan Yıldırım, ''En uzun mesafeye gidiş-geliş ücreti hesaplanıyor. Asgari o kadar olması isteniyor. Bu gayet doğal bir şey. Olmazsa ne olacak- Yolda kontör bitti, arabayı eğleyip başkalarından kart alma şansın yok. Eskiden kart alabiliyorlardı. Bu etiket cama yapıştırıldığı için öyle bir şans yok. Dolayısıyla bu 30 lira olmazsa, başkalarının trafikte seyrine engel olacak bir şey olur. Vatandaşın onun üzerinde çok fazla durmaması lazım'' değerlendirmesini yaptı.

-İstanbul'daki trafik yatırımları-

İstanbul trafiği hakkındaki sorulara da cevap veren Yıldırım, İstanbul'un raylı sisteminin önümüzdeki 10 yıl içerisinde en az 3'e katlanması gerektiğini, aksi halde İstanbul'daki trafik probleminin sürüdürülebilir bir şekilde rahatlatılamayacağını ifade etti.

Trafiğe sürekli yeni araçların katıldığını ama yolların aynı ve park alanlarının yetersiz olduğuna dikkati çeken Yıldırım, ''O halde toplu taşımaya ağırlık vermemiz lazım. Seneye Marmaray'ı açacağız. Ondan sonraki yılın sonunda 2. tüp geçişi açacağız. Daha sonra 3. köprü açılacak. Yine 2014'ün başında Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Treni devreye girecek. Bir yandan da Avrupa'nın en büyük havaalanlarından birini yapıyoruz. Bunları dikkate aldığımızda İstanbul'un 2023 yılına kadar raylı sistem planlamasının 400 kilometrelere kadar çıkması gerekir'' diye konuştu.

-Yerel seçimlerin erkene alınması-

Bakan Yıldırım, yerel seçim tarihinin öne alınmasına ilişkin bir soruyu ise, ''Bu konuda AK Parti'nin görüşü baştan beri bellidir. Ak Parti, 2002'den beri yapılan bütün seçimlerde oyunu artıran bir parti olmuştur. Tabi burada bir anayasa değişikliği konu olduğu için mecburen partilerin bir uzlaşması aranırsa çok daha verimli olur. O zaten partimizin yetkili kurullarınca değerlendirilir. Daha önce de Sayın Başbakanımız, 'Diğer partiler mutabık olursa biz böyle bir yola gireriz' demişti. Şimdi Meclis'in açılması yaklaşıyor. Bu konu artık daha sık gündeme gelecektir'' şeklinde yanıtladı.

Yıldırım, 3. köprü için Karadeniz çıkışında sondaj çalışmalarının başladığını da hatırlatarak, köprü ayaklarının geleceği bölgede zemin etütleri yapıldığını ve takvimin planlandığı gibi işlediğini kaydetti.

Muhabir: Mücahid Eker

Yayıncı: Zekeriya Gülün


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı