Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Esed'in üyeliği Askıda

16 Ağustos 2012 Perşembe günü yayınlandı İslam İşbirliği Teşkilatı (İTT), bu gece olağanüstü olarak Mekke’de toplanıyor.

Mekke’de 56 ülkenin temsilcilerinin bir araya geleceği 4. Olağanüstü Zirve’de, Suriye ve Myanmar’daki Rohingya Müslümanlarının durumu zirvenin ana konusunu oluşturacak. Suudi Arabistan Kralı Abdullah’ın 56 ülke temsilcilerine yaptığı davette, Suriye’den herhangi bir temsilci zirveye davet edilmedi. Bu zirveyle birlikte Suriye’nin İTT’ye ve diğer yan kuruluşlarındaki üyeliğinin de askıya alınması bekleniyor.

Bugün Suudi Krallığı’nda saat 23:00’da gerçekleşecek olan zirvede, Suriye’deki kargaşa’nın baş sorumlusu olarak Suriye hükümetinin olduğu vurgulanacak. Zirvede, Birleşmiş Milletlerin 3 Ağustos’ta aldığı kararın desteklenmesi de bekleniyor. Bu arada düşürülen Türk uçağının sorumlusu olarak gösterilen Suriye’nin tutumu da kınanacak. Suriye’nin üyeliğinin iptal edilmesine karşı çıkması beklenen Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'ın müttefiki İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad da zirveye katılıyor.

Zirve sonrasında 56 ülkenin temsilcileri yarın tekrar bir araya gelerek, zirvede alınan kararları açıklayacak.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı