Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Mısırlılar yeniden Tahrir Meydanı'nda

5 Haziran 2012 Salı günü yayınlandı Mısır'da eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ve oğullarına verilen cezalara kızan binlerce kişi dün gece Tahrir meydanına toplandı.

Kalabalık, mahkemenin kararını protesto ederek, askeri yönetim karşıtı slogan attı. Mısır’da Mübarek müebbet hapis cezasına çarptırılırken, oğulları Ala ve Cemal aleyhindeki suçlamaların düşürüldü. Mısır kanunlarına göre müebbet hapis, 25 yıl hapis anlamına geliyor.Mısır’da Mübarek’e verilen cezayı az bulan muhalifler, ülkede tekrar devrim yapacaklarını ifade ediyor. Muhalifler, Mübarek’in az ceza almasından iktidardaki Yüksek Askeri Konsey'i sorumlu tutuyor. Kararı protesto eden binlerce kişi dün gece Tahrir meydanında toplandı. Göstericiler askeri yönetim ve Mübarek döneminin son başbakanı ve cumhurbaşkanı adayı olarak ikinci tura girecek general Ahmet Şefik aleyhine slogan attı. Gösteriye Mısırlı tanınmış alimlerden Safvet Hicazi ile cumhurbaşkanlığı seçimlerinin birinci turundaki adalardan Hamdin Sabahi de katıldı.

Tahrir’e gelen gençlerden Amr, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, “mahkemenin zalim kararından” dolayı meydana geldiğini ifade etti.

Mübarek’in suçunun sadece devrim sırasında yaşananlar değil, aynı zamanda 30 yıldır ülkede yaptıkları olduğunu savundu.

Başka bir Mısırlı Osama Omran, hem mahkemenin kararı hem de Ahmet Şefik’i protesto ermek için meydana indiğini ifade etti.

Ahmed Ramazan isimli başka bir gösterici ise halkın cumhurbaşkanı adaylarından Muhammed Mursi’yi desteklemesi gerektiğini, yoksa Ahmet Şefik’in kazanacağını ifade etti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı