Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Bangladeş'te çöken bina

29 Nisan 2013 Pazartesi günü yayınlandı Bangladeş'in başkenti Dakka'da çöken ve yüzlerce kişinin ölümüne neden olan iş merkezinin sahibi Muhammed Süel Rana tutuklandı.

Eyalet Bakanı Jahangir Kabir Nanak, Bangladeş'in başkenti Dakka'da çöken ve yüzlerce kişinin ölümüne neden olan iş merkezinin sahibi Muhammed Süel Rana'nın Hindistan sınırında yakalanarak tutuklandığını bildirdi. Süel Rana'nın, Çarşamba günü Rana Plaza'nın çökmesinin ardından saklandığı fakat daha fazla kaçamadığı belirtildi. Başkent Dakka'da çöken iş merkezinin bulunduğu bölgede şehir hoparlörleriyle duyuru yapan Eyalet Bakanı Jahangir Kabir Nanak, tutuklamanın 'Ani Eylem Taburu' askerleri tarafından gerçekleştirildiğini ifade etti.

Bangladeş'te çöken iş merkezinin ardından ölü sayısı 360'a ulaştı ve artmaya devam ediyor. Kayıp yakınlarının umut dolu bekleyişleri ise her şeye rağmen sürüyor. Kurtarma ekipleri, enkazın altında hayatta kalanlara yardım etmek için zamanla yarışıyorlar. Enkazın altında hayatta kalanların olabileceği düşüncesiyle açılan deliklerden enkazın altına su ve yiyecek indiriliyor. Ayrıca Hükümet ve halk tarafından çöken binanın sorumlularına tepkiler çığ gibi büyürken, şimdiye kadar 3'ü fabrika sahibi olmak üzere 6 kişinin tutuklandığı bildirildi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı