Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Dink davası yeniden mi?

17 Şubat 2013 Pazar günü yayınlandı Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin bilgilerini can güvenliğinin sağlanması durumunda ifade vermek isteyen tanığın ifadesi alındı.

Dink’in katil zanlısı Ogün Samast’ın İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı davaya geçtiğimiz günlerde bir ihbar mektubu ulaşmıştı. Mahkemeye ulaşan ihbar mektubunda, Tokat Cezaevinde tutuklu bulunduğunu belirten bir mahkum, Dink cinayetine ilişkin bilgi ve belgelere sahip olduğunu belirtmişti. Kendisinin ve ailesinin can güvenliği sağlanması halinde cinayete ilişkin ifade vereceğini söylemişti.

Mahkeme ihbar mektubunu Dink cinayetine ilişkin soruşturmayı yürüten Savcı Muammer Akkaş’a göndermişti. Kendisi ve ailesi hakkında koruma çıkarılan mahkumun ifadesinin de alındığı belirtildi. Tanık olarak dinlenilen mahkumun Dink cinayetiyle irtibatlı olduğunu iddia ettiği bazı asker ve sivil kişilerin isimlerini savcılığa söylediği öğrenildi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı