Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Irak'ta bombalı gün

20 Nisan 2012 Cuma günü yayınlandı Irak güne birçok şehirde düzenlenen bombalı saldırılarla başladı.

Kuzeydeki Kerkük'te düzenlenen üç ayrı bombalı saldırıda 9 kişi hayatını kaybetti, 27 kişi de yaralandı.İlk saldırı, Kerkük'ün Dibis bölgesinde gece yarısından sonra düzenlendi.

Mahre köyüne yerleştirilen 6 mayının patlaması sonucu 5 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.Bu sabah ise Türkmen Asayiş Karakol Müdürü Yarbay Taha Selahaddin'in konvoyunun geçtiği sırada park halindeki bomba yüklü araç patlatıldı. Yarbay Taha Selahaddin'in hafif yaralı olarak kurtulduğu saldırıda 4 kişi öldü, 21 kişi de yaralandı.

Diğer patlama ise Kerkük Yatırım Müdürlüğü önünde gerçekleşti. Burada ise binada ve çevrede maddi hasar meydana geldi. Öte yandan dün kimliği belirsiz kişilerce evinden alınarak öldürülen Ahmet Nafi isimli Arap vatandaş için tepkiler büyüyor. Bir gurup Arap vatandaş Nafi 'nin cenazesini alarak valilik binası önüne getirerek katilerinin bulunması istedi. Grup, olaydan asayiş polislerini sorumlu tuttu.Ülkenin diğer bölgelerinde bu sabah düzenlenen bombalı saldırılarda da en az 9 kişi hayatını kaybetti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı