Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Muhalefetin günemi 'dershaneler'

27 Mart 2012 Salı günü yayınlandı CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, yarın Meclis Genel Kurulu'na gelmesi beklenen 4+4+4 tasarısı ile ilgili duruşlarının belli olduğunu söyledi.

Hamzaçebi, "Farklı bir tutumumuz söz konusu olamaz. İçtüzüğün bize verdiği haklarımızı kullanmak dışında bir stratejimiz yok." dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Hamzaçebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eğitim sistemine karşı toplumsal tepkiyi görünce farklı yöntemler denemeye başladığını öne sürdü. Hamzaçebi, "Dershaneler kapanacak cümlesine ihtiyatlı yaklaşın, doğru değildir ve hiçbir zaman gerçekleşmeyecektir. Bu, Başbakan'ın eğitime ilişkin teklifi pazarlama stratejisidir." diye konuştu.

Hükümetin dershanelerin içkili yerlere yakın olmaması şartını kaldırdığını ve öğretmen niteliği taşımayan kişilerin de dershanelerde öğretmenlik yapabilmesinin önünü açtığını ifade eden Hamzaçebi, sözlerine şöyle devam etti:

"AKP iktidar yorgunu bir partidir. Proje üretebilecek bir parti değildir. Türkiye ve dünya vizyonunu kaybetmiştir. Bedelli askerlik, 2B, intibak, sözleşmeli personelin kadroya alınması konularına CHP'nin seçim beyannamesinde önceden yer verilmişti." Toplantı sonrası soruları cevaplayan Hamzaçebi, kademeli eğitim teklifinin Genel Kurul'da yarın görüşülmeye başlanacak olması ile ilgili, "Bizim Genel Kurul'daki duruşumuz bellidir. Farklı bir tutumumuz söz konusu olamaz. İçtüzüğün bize verdiği haklarımızı kullanmak dışında bir stratejimiz yoktur." karşılığını verdi. Hamzaçebi, Suriye'nin Türkiye büyükelçisinin çekilmesini "Hükümet, Mavi Marmara ile gerilen İsrail-Türkiye ilişkilerini Amerika'nın yanında yer alarak telafi etmek istiyor." şeklinde değerlendirdi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı