Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

33 yıl aradan sonra

4 Şubat 2012 Cumartesi günü yayınlandı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Diyanet İşleri Başkanlığı Mescidi'nde cuma namazı kıldı.

  Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez 'in arkasında saf tutan Cumhurbaşkanı Gül, namazın ardından cemaatle selamlaştı. Cemaatin yoğun sevgisiyle karşılaşan Gül, ardından Diyanet İşleri Başkanı Görmez 'in makamına geçti. Cumhurbaşkanı Gül, buradan, Türkiye 'de yaşayan bütün vatandaşların Mevlit Kandili 'ni kutladığını söyledi.

6. Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk 'ün ardından, ilk defa bir cumhurbaşkanı Diyanet İşleri Başkanlığı 'nı ziyaret edip cuma namazını buradaki mescitte kıldı. Daha sonra Diyanet İşleri Başkanı Görmez ile makama geçen Gül, burada kısa bir açıklama yaptı. ``Dinimizi hurafelerden uzak, berrak, öz, en doğru şekilde halkımıza öğretmek, nesillere yaymak Diyanet İşleri teşkilatının en önemli görevlerindendir.`` diyen Gül, Diyanet İşleri Başkanlığı`nın Cumhuriyetin ilk kurumlarından birisi olduğunu söyledi.

Başkanlığın kuruluşundan itibaren İslam dinini halka en iyi şekilde öğretmek için büyük bir gayret gösterdiğini ifade eden Gül, din hizmetlerinin en iyi şekilde yerine getirilmesi için Diyanet İşleri teşkilatının büyük fedakarlık gösterdiğini ifade etti. Teşkilatın, Müslüman Türk kimliğinin azınlıkta olduğu bölgelerde, bu kimliğin korunması ve dini ihtiyaçların karşılanması için de büyük gayretler gösterdiğini söyleyen Gül, bu çalışmaları yakından takip ettiğini ifade etti.

GÜL 'E HİLYE-İ ŞERİF HEDİYESİ VE CUMHURBAŞKANLIĞI FORSLU BAYRAK
Ziyaretinin, Mevlit Kandili`ne rastladığını hatırlatan Gül, vatandaşların Mevlit Kandili`ni de kutladı. Diyanet İşleri Başkanı Görmez, ziyaretinin anısına Cumhurbaşkanı Gül`e hattatlar tarafından yazılmış Hilye-i Şerif hediye etti. Gül 'ün gelişi sebebiyle Diyanet 'in önüne Cumhurbaşkanlığı forslu Türk bayrakları göndere çekildi.



 


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı