Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

İngilizce öğreniyorlar

20 Aralık 2012 Perşembe günü yayınlandı İstanbul Müftülüğü ile Fatih Belediyesi’nin hayata geçirdiği ‘İmamlar İngilizce Öğreniyor’ projesiyle ilçede görev yapan imamlara İngilizce öğretilecek.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de en azından ilçedeki turistik camilerde hutbenin bir kısmının İngilizce okunması gerektiğini söyledi.

İstanbul Müftülüğü ve Fatih Belediyesi ilçedeki 332 camide görev yapan yaklaşık 500 imam ve müezzinin İngilizce öğrenmesi için harekete geçti. Haliç Caddesi’ndeki Müftü Ali Semt Konağı’nda yapılan Seviye Belirleme Sınavı sonrası verilen ilk derse Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, Fatih İlçe Müftüsü İrfan Üstündağ ve çok sayıda imam katıldı.

Konuyla ilgili konuşan Mustafa Demir, camilerin önemli kültürel değerler olduğunu vurguladı. Dünyanın her yerinden insanların Fatih’e geldiğini hatırlatan Demir, böyle bir yerde görev yapmanın farklı sorumlulukları olduğunu belirtti.

Demir, tarihimizi öğrenmek için ayağımıza kadar gelen insanlara hizmet vermenin görevleri olduğunu söyledi.

Bu kapsamda en güzel hizmeti imamlardan beklediklerini ifade eden Demir, Türkiye’ye gelen turistlerle temas kurmanın, onlara kendimizden, dinimizden, tarihimizden bahsedebilmenin önemine dikkat çekti. ‘İNGİLİZCE HUTBE OKUNMALI’

Demir, imam ve din görevlilerinin İngilizce öğrenmesinin yanı sıra camilerde yabancı dilde hutbe verilmesinin de önemli olduğuna vurguladı. Demir, “Temel hedeflerimizden birisi de özellikle Sultanahmet ve Yeni Camii gibi turistlerin büyük ilgi gösterdiği camilerde İngilizce hutbe okutulması. Dünyanın her yerinde yerel dillerin arkasından İngilizce hutbe verilir. Fatih’te de İngilizce hutbe verilmesini gerekli görüyorum.” dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı