Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Meclis'e 'Blues' uğradı

23 Kasım 2012 Cuma günü yayınlandı Efes Pilsen Blues Festivali kapsamında Türkiye'de bulunan Blues sanatçıları, Meclis'te de küçük bir performans sergiledi.

Armonika blues üstadı Billy Branch ve grubu The Sons of Blues, Branch'ın özel konuğu Zora Young, dünyanın en iyi davulcuları arasında gösterilen Cedric Burnside, elektronik blues gitaristi Smokin' Joe Kubek ve Bnois King, Meclis'te MHP ve CHP grupları ile Parlamento Muhabirleri Derneği'ni ziyaret etti.

Ziyaretlerde Billy Branch armonikası, Cedric Burnside gitarı, Zora Young ise sesiyle küçük bir müzik gösterisi sundu, diğer üyeler de sıralara vurarak, ritm tuttu.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, sanatçılara, gösterilerinden sonra Neşet Ertaş'ın ''Yalan Dünya'' ve ''Zahide'' türkülerini I-Pad'inden dinletti ve Ertaş'ın CD'lerini hediye etti.

Vural, müziğin evrensel bir dil olduğunu belirterek, Türkiye'de blues sanatçılarını görmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Bütün dünyada insanın aşkının ve acısının aynı olduğunu ifade eden Vural, ''Ancak bunu dile getirirken bazen nota, müzik ve dil değişik olabiliyor ama ruh aynı'' dedi.

Vural, sanatçıların müzik açısından zengin bir ülkeye geldiklerini belirtti.

CHP ziyaretlerinde ise İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiray, sanatçıların armonika ve gitarlarına türküyle eşlik etti.

PMD Başkanı Göksel Bozkurt'un, Meclis'i nasıl buldukları sorusu üzerine Branch da etkileyici bulduklarını söyledi.

Branch, Akkiray'ı kast ederek, Meclis'te bir sanatçının yer almasını ilginç bulduklarını, ABD'de politikayı politikacıların yaptığını belirtti.

Bozkurt da sanatçıların daha çok siyasette yer alması gerektiğini vurgulayarak, ''Daha çok müzik daha az kavga'' dedi.

Billy Branch, Vural, Akkiray ve Bozkurt'a, mızıka ve siyah gözlük hediye etti. Vural ve Akkiray, Branch'ın anlattığı şekilde mızıkayı çalmayı denedi, Bozkurt da gözlüğü taktı.

Efes Pilsen Kurumsal İşler Direktörü Can Karakaş, sanatçıların Ankara'da dün konser verdiğini, bugün ve yarın da vereceğini belirterek, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile CHP İstanbul Milletvekili Sebahat Akkiray'ı konsere davet etti.

Karakaş, 22 yılda 87 grup, 267 sanatçının, 355 konser verdiğini belirterek, 424 bini üzerinde sanatseveri konserlerle buluşturduklarını anlattı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı